Aan de hand van deze 8 signalen kan je een onecht iemand ontmaskeren

door Skip

17 Oktober 2018

Aan de hand van deze 8 signalen kan je een onecht iemand ontmaskeren
Advertisement

In ons leven komen we veel mensen tegen en is het niet altijd gezegd dat ze ook aan onze kant staan. Sommige mensen dragen om een of ander stiekeme en zelfzuchtige reden een masker waardoor we hun ware natuur niet kunnen zien. Het is  moeilijk om een persoon die zich anders voordoet op tijd te herkennen voordat ze ons pijn doen. Deze mensen laten echter vaak de volgende 8 dingen zien in hun gedrag die we in dit artikel op een rijtje voor je zullen zetten.

via ideapod.com

Advertisement

8 signalen waarmee mensen die zich anders voordoen zijn te ontmaskeren

8 signalen waarmee mensen die zich anders voordoen zijn te ontmaskeren

pixabay.com

  • Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling: mensen die een masker dragen staan graag in het midden van de belangstelling en om er maar voor te zorgen dat dit zo is verzinnen ze verhalen en leugens.

  • Zij gebruiken woorden om mee te kwetsen: dit kan gebeuren wanneer een onecht iemand zich gekwetst en ontevreden voelt en gaat diegene dan anderen denigreren door dingen te zeggen waarvan hij of zij weet dat ze pijn zullen doen.

  • Stellen teleur in de vriendschap kort nadat deze gesloten is: doorgaans zijn mensen die met een nepperd van doen hebben al snel teleurgesteld in de relatie. Er overheerst een gevoel van wrok en inflexibiliteit, tekenen dat er in die vriendschap niet die oprechtheid is die er zou moeten zijn.
  • Ze willen zich belangrijk voelen: mensen die chronisch 'doen alsof' willen zich op elk gebied het belangrijkst voelen, ook al bezitten ze helemaal de nodige vaardigheden niet om als zodanig te worden beschouwd. Zij geven de voorkeur aan subtielere strategieën om zich belangrijk te voelen, door bijvoorbeeld een "vriend" van al zijn andere vrienden af te zonderen zodat zij de enige vriend zijn die overblijft.
  • Als puntje bij paaltje komt dan beschouwen ze je als een rivaal: mensen die een masker dragen hebben geen vrienden, alleen maar medestanders en rivalen. Als een van je vrienden zich onecht voordoet, dan zal je vast wel hebben gemerkt hoe makkelijk er situaties met rivaliteit en competitie ontstaan.
  • Ze proberen de gunst te winnen van mensen die macht hebben: juist omdat hun enige doel is om voordelen en dingen te behalen die goed voor hen zijn, weten ze hoe ze op een goed blaadje moeten komen bij machtige mensen.
     
  • Ze pronken met hun successen: willen vertellen welk succes je behaald hebt is iets anders dan er de hele tijd over opscheppen. Dat ze alles de hemel in prijzen wat zij doen is een manier het middelpunt van belangstelling te zijn.

  • Ze roddelen graag: een van de dingen waar ze altijd aan denken is de behoefte zichzelf te vergelijken met anderen en hen naar beneden te halen als deze mensen beter zouden blijken te zijn dan zij. Onechte mensen vinden het heerlijk om te roddelen en slingeren ze vaak geruchten de wereld in die niet waar zijn.

  • Ze botsen altijd met andere mensen: ze zullen nooit eraan twijfelen of het wel of niet aan hen ligt, maar geven zij altijd de schuld aan anderen. "Zij is een opportunist", "Hij is een parasiet", "Zij zijn alleen met elkaar samen uit eigen belang..."

  • Ze hebben altijd een smoes paraat: onechte mensen laten zich er nooit betrappen dat ze niet gelijk hebben. Om het "vege lijf" te redden en ongeschonden uit een situatie te komen zullen ze excuses verzinnen om hun niet zo morele acties te rechtvaardigen. 

Zie je deze kanten ook terug in een of meerdere vriendschappen? Het advies is om dan gaandeweg afstand te nemen van deze mensen omdat zij mogelijk niet goed zijn voor jouw leven. Mensen die heel machtig lijken te zijn, zijn eigenlijk heel zwak en onzeker.

Advertisement