Van deze 15 interessante feiten was je vast en zeker nog niet op de hoogte

door Skip

30 Oktober 2018

Van deze 15 interessante feiten was je vast en zeker nog niet op de hoogte
Advertisement

Ongeacht hoeveel we kunnen leren en weten over de wereld om ons heen, blijven er altijd wel feiten of bijzondere weetjes waar we niet van op de hoogte waren. De wereld is mooi omdat hij gevarieerd is en er altijd op is gebrand om ons te verrassen met iets nieuws en interessants zoals bijvoorbeeld deze 15 feitjes die zo meteen voorbij gaan komen. Dan blijkt maar weer eens wat voor een ongelofelijke plek deze aarde is!

Advertisement
Pixabay.com

Pixabay.com

 • Rijst wordt gekweekt in drassige grond omdat dit een natuurlijke beschermer is tegen onkruid en ongewenste planten. Rijst heeft daarentegen niet veel water nodig om te kunnen groeien maar past het zich evengoed aan aan deze vorm van in de grond zetten.
 • Akhido, de huidige keizer van Japan zal afstand doen van de troon in 2019 ten faveure van een erfgenaam. Iets zoals dit is sinds 200 jaar niet meer gebeurd!
 • Om rechtop en in de houding te kunnen blijven staan stoppen Chinese militairen een veiligheidsspeld in de boord van hun overhemd.
 • Je neus en oren zijn de enige twee lichaamsdelen die je hele leven lang blijven groeien.
Advertisement
© wikipedia.org

© wikipedia.org

 • Er wordt gedacht dat zolang de mens al bestaat dat er 50 miljard mensen door malaria zijn omgekomen!
 • George Stratton vond in 1896 de invertoscoop uit, een speciale bril die licht kan omkeren voordat dit het oog binnenkomt. De eerste drie dagen was deze psycholoog een beetje gedesoriënteerd maar toen hij er eenmaal aan gewend was maakte hij nieuwe visueel-motorische verbindingen aan. Toen hij dit ding afzette was hij weer in de war, maar duurde het nu langer voordat hij weer gewend was.
 • In 2017 hebben dieven GPS-apparaten gestolen van de Roambee Corporation een Amerikaans IT-bedrijf. Natuurlijk zijn de boven binnen recordtijd opgespoord en gearresteerd.
Octagon/Wikipedia

Octagon/Wikipedia

 • In 1987 werd de Golden Gate Bridge 50 jaar en zijn voor deze gelegenheid 300.000 mensen op de brug gaan staan en bleven daar enkele uren. Dit zorgde ervoor dat het middelste deel ongeveer met 7 voet zakte. De auoriteiten hadden toen dus maar besloten om de toegang voor nog meer mensen te verbieden.
 • Bluetooth is een Engelse leenvertaling van het Scandinavische woord Blatland dat blauwtand betekent. Dit was de bijnaam voor de vikingkoning Harald Blauwtand die al de Deense volkeren onder een vlag kreeg. Als je er goed over nadenkt gebeurt er hetzelfde door de Bluetooth technologie die middels een universele standaard verschillende communicatieprotocollen bundelt. Het symbool van deze technologie is ook de samenvoeging van twee Scandinavische runes (ᚼ) en Bjarkan (ᛒ).
Pixabay.com

Pixabay.com

 • Aanvankelijk was bubbeltjesplastic uitgevonden als muurbehang. De verkoop verliep dramatisch en werd het tenslotte gebruikt om materialen van IBM mee te verpakken.
 • Vleermuizen weten hoe ze onderling moeten communiceren en kunnen ze dus ook ruziemaken zonder "herrie te maken"
 • Slechts 22 landen zijn in hun geschiedenis niet binnengevallen door Engeland, en dit zijn: Andorra, Wit-Rusland, Bolivia, Burundi, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, de Republiek Congo, Guatemala, Ivoorkust, Kirgizië, Liechtenstein, Luxemburg, Mali, de Marshalleilanden, Monaco, Mongolië, Paraguay, Sao Tomé en Principe, Zweden, Tadzjikistan, Oezbekistan en Vaticaanstad.
David Shankbone/Wikimedia

David Shankbone/Wikimedia

 • Ashton Kutcher heeft geprobeerd zelfmoord te plegen toen hij 13 jaar oud was. Hij wilde van het balkin springen van het ziekenhuis, waar zijn broer was opgenomen en aan het wachten was op een donorhart. De tijd tikte weg en de kans om een transplantatie te doen werd kleiner en kleiner. Daarom had de toekomstige acteur bedacht dat hij door zelfmoord te plegen zelf zijn broer een hart kon bezorgen.
 • Als iemand van wie je houdt je afwijst voelt dat hetzelfde als lichamelijke pijn.
 • Mieren slapen slechts 8 minuten per elke 12 uur, maar blijven hun hersens evengoed zeer actief wanneer ze slapen.
Advertisement