Stel jezelf op de proef met een visuele test: slechts een klein percentage mensen kan de hond op deze foto zien

door Skip

21 Oktober 2018

Stel jezelf op de proef met een visuele test: slechts een klein percentage mensen kan de hond op deze foto zien
Advertisement

Bij het kijken naar optische illusies wordt het vermogen om lateraal te kunnen denken bij iedereen beproefd. Met de aandacht die we altijd hebben zijn we geneigd om in energiebesparende modus te denken en hebben we er vaak moeite mee om dingen vanuit een onconventioneel perspectief te bekijken. Je geest trainen om op een manier te kijken naar dingen die het niet gewend is, is een uitstekende oefening om dat creatieve denken te ontwikkelen dat in de loop der tijd een beetje weg slijt.

Deze afbeelding met gezichtsbedrog zal je doen beseffen hoe stroef je bent geworden als het aankomt op het buiten de kaders kunnen denken. Ben je er klaar voor om jezelf te testen?

Advertisement

Wat is er eigenlijk te zien op dit plaatje?

Wat is er eigenlijk te zien op dit plaatje?

We proberen je niet te misleiden wanneer we zeggen dat er duidelijk een oude man met een baard en een geruite pet is te zien. Maar de tekenaar die dit spel heeft gemaakt heeft ook nog iets anders in de tekening gezet.

Het is niet gemakkelijk om te zien. Zo lukt het minder dan 1% van de bevolking om in minder dan een minuut om het onderwerp te zien. Mocht het je niet lukken, dan kan je jezelf troosten met het feit dat er naast jou ook nog 99% is die het niet kan vinden.

We geven je een aanwijzing: het is een hond met een bot.

Zie je nog steeds niets? Het is belangrijk om te weten dat de hond niet op dezelfde manier is georiënteeerd als de man...

Advertisement
Stel jezelf op de proef met een visuele test: slechts een klein percentage mensen kan de hond op deze foto zien - 2

De hond wordt namelijk zichtbaar als je het plaatje draait! Zie je de hond nu? Als het antwoord nee is, dan is het hard nodig om je hersenspier te trainen!

Advertisement