15 soorten dieren die erg lief lijken... maar in werkelijkheid extreem gevaarlijk zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 soorten dieren die erg lief lijken...…
Een Boeing-piloot deelt de foto's die hij maakt tijdens de vluchten... en het resultaat is adembenemend Gentherapie: dankzij deze nieuwe medische ontdekking krijgen 12 patiënten hun gezichtsvermogen terug

15 soorten dieren die erg lief lijken... maar in werkelijkheid extreem gevaarlijk zijn

Door Janine
2.507
Advertisement

Er zijn meer of minder agressieve dieren. Sommige soorten geven deze indruk op het eerste gezicht en maken meteen duidelijk dat je erbij weg moet blijven. Andere soorten daarentegen zien er ogenschijnlijk onschuldig uit en verbergen wat hun ware aard is. Wat we niet weten, is dat sommige dieren die er schattig en lief uitzien, ons echt kunnen doden of ons erg ziek kunnen maken als ze dat zouden willen. Hier zijn 15 soorten van zulke dieren.

1. Koala

foto: Pixabay

Gemiddeld wegen volwassen koala's tussen de 10 en 13 kg en zijn niet erg gewelddadig. Ze hebben echter krachtige kaken, scherpe hoektanden en lange klauwen die ze gebruiken om te klimmen en die ze kunnen gebruiken tijdens een aanval. Deze soort valt alleen aan als hij in het nauw gedreven wordt en als hij zich bedreigd voelt, dus hou gewoon een veilige afstand om problemen te voorkomen.

2. Knobbelzwaan

foto: Pixabay

Het zijn extreem agressieve vogels als ze hun nest beschermen. Terwijl ze vliegen, vallen ze mensen op hoge snelheid aan door zich op hen neer te storten waardoor ze in het water vallen, waarna ze op elke mogelijke manier belemmeren aan de kant te komen. Wees voorzichtig als je een rustige wandeling dicht bij een vijver maakt!

Advertisement

3. Wezel met lange staart

Deze schattige kleine dieren kunnen heel agressief zijn. Ze kunnen dieren doden die veel groter zijn dan zijzelf en hebben altijd honger vanwege het metabolisme dat vereist dat ze elke dag een hoeveelheid voedsel consumeren dat gelijk staat aan de helft van hun lichaamsgewicht.

4. Olifant

foto: Pixabay

Olifanten zijn prachtige, majestueuze en vooral grote dieren en kunnen mensen optillen en vertrappen als ze ergens nerveus van worden. Jonge mannetjes veranderen gemakkelijk en het is niet ongebruikelijk dat ze hele dorpen aanvallen om hun territorium te beschermen. Ze kunnen wrok koesteren tegen iemand en wraak nemen, dus wees voorzichtig!

5. Panda

foto: Pixabay

Ze zijn mooi, kalm en lui, maar het blijven beren! Ze kunnen zichzelf verdedigen met scherpe klauwen en slagtanden, dit allemaal met een bovenmenselijke kracht en honderden kilo's gewicht!

Advertisement

6. Veelvraat (Wolverine)

Het is geen toeval dat een van de meest woeste superhelden uit stripboeken zijn naam draagt (Wolverine)! Dit dier kan dieren die 20 keer groter en zwaarder zijn doden zoals elanden. Ze zijn ongelooflijk agressief en fel genoeg om een prooi aan te vallen om te doden of te sterven.

7. Chimpansee

foto: Pixabay

Chimpansees leven in kleine, sterk territoriale groepen die concurreren met andere groepen waarmee ze bloedige confrontaties aangaan. Deze dieren kunnen tot 60 kg wegen, maar hebben een veel grotere kracht dan de mens die ze gemakkelijk zouden overweldigen bij een aanval.

Advertisement

8. Rode vos

foto: Pxhere

Vossen blijven liever uit de buurt, maar als ze worden omsingeld kunnen ze erg agressief worden! Ze zijn meestal gevaarlijk voor kleine veehouders die alles moeten doen tegen de aanvallen van deze dieren. Ze kunnen vaak drager zijn van hondsdolheid en andere ziekten.

9. Trage lori

Laat je niet misleiden door deze ogen! Dit dier bezit toxische klieren aan de ellebogen die, als hij ze likt, giftige beten kunnen maken.

Advertisement

10. Bever

foto: Steve/Flickr

Bevers zijn erg territoriaal en hebben een krachtig wapen tot hun beschikking. Dankzij hun hoog ontwikkelde snijtanden kunnen ze het ledemaat van een mens doorboren en zorgwekkende bloedingen veroorzaken. In Europa gebeurde het dat een visser na twee keer te zijn gebeten overleed door een teveel aan bloedverlies.

11. Dingo

Ook al lijkt het op een hond, is het eigenlijk een wild dier dat veel meer overeenkomsten heeft met de wolf! In Australië zijn er gevallen geweest waarin ze kinderen hebben aangevallen.

12. Dolfijn

foto: Maxpixel

Ze zijn erg vriendelijk, ze zwemmen graag met mensen die ze ontmoeten. Maar ze kunnen ook meedogenloos zijn door dieren zonder duidelijke reden aan te vallen, die ze doden dankzij hun scherpe tanden en zeer resistente snuit.

13. Das

Ook al zijn ze klein, het zijn taaie en agressieve dieren als ze in het nauw worden gedreven. Ze hebben scherpe tanden en zeer krachtige kaken die de beenderen van de prooi of karkassen kunnen breken. Ze hebben een erg dikke huid en klieren zoals die van het stinkdier die een stinkend gas afscheiden.

14. Zeeluipaard

Het is een zeer agressieve zeehondensoort die ook op exemplaren van dezelfde familie kunnen jagen! In zijn habitat heeft het vrijwel geen rivalen en zijn er gevallen geweest waarin onderzoekers zijn aangevallen en gedood werden door deze enorme roofdieren. Ze houden ervan om alleen te jagen en spelen met hun prooi voordat ze hen doden.

15. Heckrund

Het is het resultaat van een biologisch experiment van de nazi's om te proberen de uitgestorven oeros te doen herleven die ooit de Europese vlakten bewoonde. Het resultaat van het kruisen van verschillende soorten die nog steeds hun kenmerken behouden, is deze bijzonder agressieve rund dat het leven van zijn fokkers bedreigt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt