Dit meisje zegt te hebben ontdekt waar de knopen op jassen ter hoogte van de schouders voor dienen. Ooit wel eens bij stilgestaan?

door Skip

15 November 2018

Dit meisje zegt te hebben ontdekt waar de knopen op jassen ter hoogte van de schouders voor dienen. Ooit wel eens bij stilgestaan?
Advertisement

Het internet is een magische plek, waar ook een 'gewoon' iemand – in de meest positieve zin van het woord – een eendagsvlieg kan worden. Zoals het Britse meisje Francesca die op Twitter een bericht heeft gedeeld om veel mensen het licht te laten zien. De jongedame zegt 'eindelijk' te hebben ontdekt waar de bandjes met knopen op de mouwinzet van jassen voor worden gebruikt. Dit is zeker niet de ontdekking van de eeuw, maar je moet misschien toegeven dat je er zelf misschien nooit op bent gekomen.

Advertisement

Velen zullen waarschijnlijk denken dat die bandjes gewoon een versiersel zijn, maar dat is niet zo. Als het op kleding maken aankomt is bijna niets toevallig of zit iets ergens, gewoon omdat het er zitten moeten. 

Wat de knopen op schouders van jassen betreft zegt het meisje in het bericht dat viraal ging dat ze er zitten om de schoudertas op zijn plaats te houden zodat hij er niet afglijdt.

Een paar gebruikers hebben haar vermoeden bevestigd en zeggen zij dat het een overblijfsel is uit het leger. Op de uniformen van soldaten, overhemden, jasjes en regenjassen waren de knopen juist bedoeld om makkelijker documenten, kogels, wapens en rugzakken bij je te dragen en om je rangen te laten zien en de insignes van het regiment waar je onderdeel van was.

Je kunt aan deze post zien dat veel mensen over heel de wereld niet konden verklaren waar deze  bandjes met schouderknopen voor werden gebruikt en vonden zij ze zelfs in de weg zitten bij het dragen van een zware tas doordat de knoop dan in de schouder drukt, en hadden sommigen er echt nooit bij stilgestaan.

Het mooie aan internet is ook dit: je komt leuke feitjes te weten waar waar mensen lang op hebben zitten te puzzelen en dat je samen een beetje dan in hetzelfde schuitje zit qua twijfels zo van "poeh ik ben niet de enige gelukkig!"

Advertisement