In India hebben ze de brandstof van de toekomst ontwikkeld: licht en water zijn de ingrediënten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In India hebben ze de brandstof van…
7 oefeningen die je thuis kunt doen om van die vervelende nekpijn af te komen zonder medicijnen te gebruiken Deze jonge artiest transformeert gewone voorwerpen in ruimteschepen: het resultaat is buitengewoon

In India hebben ze de brandstof van de toekomst ontwikkeld: licht en water zijn de ingrediënten

Door Janine
2.434
Advertisement

Wetenschappers over de hele wereld zijn waterstofmotoren aan het ontwikkelen; een technologie die, hoewel al beschikbaar voor auto's, moeite heeft om te commercialiseren vanwege de hoge kosten en complexiteit van het produceren van pure waterstof.

Onderzoekers van het Indian Institute of Technology beweren echter een goedkope methode te hebben gevonden voor de productie van zuurstofvrije waterstof, die kan worden gebruikt als een natuurlijke brandstof met nulemissie.

De ontdekking komt uit India, een land dat altijd in de greep van het verkeer is geweest en afhankelijk is van de invoer van olie; een natuurlijke brandstof, met lage productiekosten en nulemissies, zou het milieu- en economische lot van het land kunnen veranderen.

De innovatieve brandstof kan worden gebruikt als een alternatief voor benzine en zou de hoeveelheid olie dat uit het buitenland wordt geïmporteerd met 30% verminderen.

De sleutel tot de ontdekking is lanthaan, een katalysator die zuurstof absorbeert en zuivere waterstof produceert. Lanthaan komt na 700 falende tests met katalysatoren. Momenteel wordt klei door onderzoekers ook bestudeerd als een mogelijk alternatief voor lanthaan. De onderzoekers zeggen dat ze inspiratie hebben gevonden door de rol van licht in de fotosynthese van planten te observeren.

De brandstof van de toekomst, zoals gedefinieerd door Indiase onderzoekers, wordt al tegen zeer lage kosten geproduceerd; om deze reden heeft de technologie de aandacht getrokken van de meest prestigieuze automerken. Waterstofauto's zijn niet nieuw, maar de markt heeft grote moeilijkheden ondervonden in hun marketing, voornamelijk vanwege hun hoge kosten.

De Indiase brandstof kan kosten besparen, waterstofauto's toegankelijker maken en de kwaliteit van het milieu aanzienlijk verbeteren, niet alleen dat van India.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt