x
In Australië hebben ze een manier gevonden…
Een jongen maakt prachtige fotomontages die alle tegenstellingen van de moderne wereld laten zien 18 ongebruikelijke en weinig bekende katachtigen die echt in de natuur voorkomen

In Australië hebben ze een manier gevonden om de verspreiding van plastic in rivieren te stoppen, en we kunnen het allemaal imiteren

02 December 2018 • Door Janine
56.502
Advertisement

Plastic, dat is bekend, is de nummer één vijand tegen het milieu en is moeilijk volledig te elimineren uit ons leven, ondanks pogingen, sommige succesvol, om dit materiaal te vervangen door andere, minder schadelijke. Sinds een aantal maanden experimenteert de Australische stad Kwinana in het Henley-natuurreservaat, een nieuw waterafvoersysteem om te voorkomen dat een plastic voorwerp het vervuilt.


Dit nieuwe systeem bestaat uit een net dat op de monding van een afvoerleiding is geplaatst en dat grote hoeveelheden afval opvangt en water beschermt tegen mogelijke verontreiniging.

De leidingen in het gebied laten al het water dat uit de woongebieden komt afvloeien naar de natuurlijke gebieden, en kunnen elk type vuilnis blokkeren, zelfs als dat door de regen wordt meegebracht.

Advertisement

Dit eenvoudige netsysteem heeft tot nu toe ongeveer 370 kg vuilnis bevat. Een geweldig resultaat gezien het feit dat de eerste twee netten in maart 2018 zijn geïnstalleerd.

Zodra de netten met afval gevuld zijn, worden ze verzameld en vervoerd op speciale vrachtwagens in de bergingscentra, waar de recyclebare materialen worden verdeeld van de niet-recycleerbare. Zodra deze fase is voltooid, worden de netwerken opnieuw gepositioneerd in de drainagebuizen.

Na deze eerste pogingen hebben lokale autoriteiten besloten om deze netten in de hele stad Kwinana te installeren om vervuiling te minimaliseren. Hoewel elk net ongeveer $10.000 kost, hebben ze al geschat dat de kosten in de toekomst aanzienlijk zullen worden verlaagd.

Dit eenvoudige maar effectieve systeem om door plastic veroorzaakte milieuvervuiling te bestrijden, kan gemakkelijk in andere delen van de wereld worden nagebootst en onmiddellijk zullen resultaten worden gezien. Misschien kan het met enkele veranderingen ook worden toegepast op kleiner puin, en wie weet misschien zelfs andere materialen die schadelijk zijn voor het milieu.

In afwachting tot dit soort werken in onze steden wordt gedaan, kunnen we altijd iets doen om onze planeet te helpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt