Deze zonnekoepels ontzilten zeewater met behulp van zonne-energie: het zero impact project - Curioctopus.nl
x
Deze zonnekoepels ontzilten zeewater…
9-jarige jongen ontwerpt en bouwt zijn boomhut: het is compleet en hij verhuurt hem op Airbnb In Frankrijk zijn vazen ​​met juwelen en kunstvoorwerpen ontdekt: ze zijn 2.800 jaar oud en intact

Deze zonnekoepels ontzilten zeewater met behulp van zonne-energie: het zero impact project

18 September 2021 • Door Janine
1.554
Advertisement

Het ontzilten van zeewater is een oplossing die steeds vaker wordt gebruikt om droogte en watertekorten tegen te gaan. In veel delen van de wereld waar vers drinkwater verre van voor de hand liggend is, kan dit systeem, zij het met alle bijbehorende moeilijkheden, een echte redding betekenen.

Het systeem waarover we je gaan vertellen, wordt voorgesteld als een revolutionair keerpunt, een keerpunt dat in staat is een nieuw hoofdstuk over een bepaald onderwerp te schrijven. Dankzij de zonnekoepels ontworpen door het Engelse bedrijf Solar Water, zou het namelijk niet alleen mogelijk zijn om enorme hoeveelheden zeewater te ontzilten, zo veel dat ze op commerciële schaal kunnen worden gebruikt, maar het kan op een volledig schone manier.

via: CNN Arabia

Gezien de hoeveelheden zout water die onze planeet bedekken, is het niet moeilijk voor te stellen hoe nuttig het zou kunnen zijn om het op een praktische, ecologische en efficiënte manier te ontzilten om het beschikbaar te maken voor degenen die het het meest nodig hebben. Daarom is er de afgelopen jaren geen gebrek geweest aan inspanningen om deze doelen mogelijk te maken, en die van Solar Water PLC zijn gezien het project in kwestie bijzonder belangrijk.

Dit is de eerste ontziltingsinstallatie met de technologie van zonnekoepels die al in aanbouw is in Saoedi-Arabië, dankzij een overeenkomst die is ondertekend tussen het bedrijf en de regering van het oostelijke land. De structuur is een soort "stalen vat dat ondergronds is begraven, bedekt met een glazen koepel", aldus David Reavley, CEO van Solar Water.

De koepel is uitgerust met geconcentreerde zonne-energietechnologie, omgeven door specifieke reflectoren die de straling naar binnen richten. Op deze manier wordt de warmte overgedragen aan het zeewater dat binnenin, dankzij een proces van verdamping en condensatie, wordt omgezet in zoet water.

Advertisement

Dit alles gebeurt zonder gebruik te maken van verontreinigende stoffen en zonder schadelijke elementen in de lucht te brengen, in tegenstelling tot andere gelijkwaardige technologieën. Hoewel er nog steeds twijfels bestaan ​​over de effectiviteit van dit type methode, zijn de verwachtingen die aan de zonnekoepels van Solar Water worden gesteld hoog, en de tijd zal de kwaliteit van dit systeem bevestigen. Ondertussen lijdt het volgens het bedrijf geen twijfel dat een dergelijk systeem een ​​keerpunt kan betekenen in de productie van zoet water, vooral in plaatsen als Saoedi-Arabië, waar veel licht is. Wat denk jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt