Getoupeerd haar en veel lak: 18 jaren '80 kapsels in al hun decadente charme - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Getoupeerd haar en veel lak: 18 jaren…
7 mythen over de seizoensgriep die we niet meer zouden moeten geloven Daarom moet je volgens de Montessori-methode je kind een luier verschonen als het staat

Getoupeerd haar en veel lak: 18 jaren '80 kapsels in al hun decadente charme

Door Janine
4.911
Advertisement

De jaren 80 waren een innovatief decennium, vooral wat betreft populaire cultuur, muziek en zelfs mode. Deze jaren vertegenwoordigden een beetje een breuk met de vorige, gekenmerkt door voornamelijk ideologische en politieke strijd. Het nieuwe decennium heeft een nieuwe manier van leven met zich meegebracht, meer gericht op sociaaleconomisch en persoonlijk welzijn. Van de fantastische jaren '80 zijn er verschillende dingen overgebleven, vooral muziek en mode, die tijdloos zijn, en iedereen, zelfs degenen die dat decennium niet hebben meegemaakt, kennen bijvoorbeeld de liedjes van Duran Duran of Depeche Mode, of welke kleding in de mode was. Laten we samen terugdenken aan een ander kenmerkend aspect van die tijd: de "extravagante" haarstijlen van de jaren 80.

#1

In die jaren gebruikte men veel lak om getoupeerd haar meer volume te geven. Bovendien werd het haar in verschillende kleuren geverfd, zoals roze, blauw of groen.

#2

Advertisement

#3

#4

#5

Deze manier van stylen van het haar, voordat het in dat decennium mode werd, was typerend voor sommige jeugdbewegingen, ontstaan in de jaren '70, die geïnspireerd waren door post-punk en gothic rockmuziek.

Advertisement

#6

#7

Advertisement

#8

#9

Bij sommige televisieprogramma's, zoals Dynasty, wordt deze manier om je haar te stylen een deel van de mainstream cultuur.

Advertisement

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

Wat vind je ervan? Hebben we je een beetje nostalgie gegeven of ben je juist blij dat we dit allemaal achter de rug hebben?

Tags: CultureelKapselsMode
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt