10 schattig uitziende dieren die je zouden kunnen doden

Janine image
door Janine

17 Januari 2019

10 schattig uitziende dieren die je zouden kunnen doden
Advertisement

Er zijn dieren die er agressiever uitzien dan andere, die we instinctief niet vertrouwen. Maar schijn bedriegt, er zijn namelijk een aantal soorten die onder hun lieve en schattige uiterlijk een voor de mens potentieel dodelijk gevaar voor de mens verbergen. Hieronder zie je 10 schattige en mooie dieren die in werkelijkheid meedogenloze moordenaars blijken te zijn, en waarvan ons instinct ons op een veilige afstand zouden moeten houden!

Advertisement

1. Zwaan

1. Zwaan

pixabay.com

Het eerste dier dat echt een gevaar kan zijn voor onze veiligheid is de zwaan: deze elegante vogel aarzelt niet, wanneer hij zich bedreigd voelt, om de vijand met geweld aan te vallen. Als je vlak bij het water loopt, probeer ze dan niet lastig te vallen of te dichtbij te komen!

Advertisement

2. Zeeluipaard

2. Zeeluipaard

Rob Oo/Flickr

Laat je niet misleiden door zijn uiterlijk, dit dier dat in de Antarctische gebieden voorkomt is verantwoordelijk geweest voor sommige aanvallen tegen onderzoekers.

3. Kogelvis

3. Kogelvis

pixabay.com

Heb je ooit van de Fugu gehoord? Het is een heerlijk gerecht uit de Japanse keuken op basis van kogelvis. Dit dier bevat krachtige neurotoxinen die het pas na een geschikte bereiding eetbaar maken. Als de procedure niet tot in de perfectie wordt uitgevoerd, is dit gerecht dodelijk.

4. Miereneter

4. Miereneter

pixabay.com

Hoewel dit dier misschien onschuldig lijkt gezien de afwezigheid van tanden, laat je niet misleiden door de schijn! Hij heeft zeer lange klauwen die gewoonlijk worden gebruikt om gaten te graven, maar die een vreselijk wapen worden als hij ze gebruikt om zichzelf te verdedigen!

5. Plompe Lori

5. Plompe Lori

Helena Snyder/Wikimedia

Deze schattige zoogdieren behoren tot de weinige exemplaren die giftig zijn. De plompe lori heeft namelijk een aantal giftige klieren in de binnenkant van de ellebogen waarin een krachtig dodelijk gif zit.

Advertisement

6. Olifant

6. Olifant

pixabay.com

Het wordt universeel gezien en erkend als een groot, sterk en vooral vriendelijk en ongevaarlijk dier. Helaas is dit niet altijd het geval wanneer olifanten in hun territorium worden bedreigd, de vijand op hun rug kunnen nemen en in sommige gevallen zelfs nederzettingen of kleine dorpen kunnen vernietigen.

7. Dolfijn

7. Dolfijn

pixabay.com

Het kan vreemd lijken, maar deze rustige en vriendelijke dieren zijn de enige diersoort (behalve mensen) die zonder een specifieke reden kunnen doden! Aan de andere kant zijn het zeer intelligente dieren met tussen de 100 en 120 tanden die ze gebruiken om hun prooi te grijpen.

Advertisement

8. Panda

8. Panda

pixabay.com

Ze zijn het symbool van vrede, vriendelijkheid en rust, maar als iemand hun territorium overschrijdt, kunnen ze bijzonder agressief worden, en gezien hun grootte kunnen ze mensen ook ernstig verwonden.

9. Tasmaanse duivel

9. Tasmaanse duivel

pixabay.com

Hoewel het dier zelden groter dan 80 cm is, is het erg agressief en heeft het giftanden waar iedereen zich zorgen over kan maken: het is niet verrassend dat ze aan kunnen vallen en het zelfs van grotere dieren zoals kangoeroes of schapen kunnen winnen.

Advertisement

10. Vergif pijl kikkers

10. Vergif pijl kikkers

pixabay.com

De kikkerfamilie genaamd Dendrobatidae staat bekend om de productie van krachtige gifstoffen in de huid. Afhankelijk van de kleur varieert de mate van giftigheid en ook al zien ze er mooi uit, kun je beter uit de buurt blijven!

Kortom, met de Natuur mogen we geen grapjes maken... reden temeer om het te waarderen en te behouden!

Advertisement