8 eigenaardige aspecten die van Zweden een uniek land in zijn soort maken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 eigenaardige aspecten die van Zweden…
8 gebaren die je bij een sollicitatiegesprek absoluut moet voorkomen Waarom zijn we vaak veel vriendelijker voor vreemden dan voor de mensen waar we om geven?

8 eigenaardige aspecten die van Zweden een uniek land in zijn soort maken

1.261
Advertisement

Als je een levensstijl wilt omarmen die gebaseerd is op respect voor het milieu, waarin de werkambitie in balans is met mentale rust en waarin er momenten van ontspanning zijn, dan is Zweden misschien het land waar je naartoe zou moeten verhuizen. Deze plek biedt, als aan de ene kant niet altijd kan worden gerekend op een mild klimaat, aan de andere kant een ongelooflijke reeks voordelen, vooral voor degenen die een voorliefde hebben voor de "Scandinavische" manier van leven.

We hebben 8 aspecten voor je verzameld, min of meer oppervlakkig, die van Zweden een werkelijk fascinerend land maken om naartoe te verhuizen... of in elk geval één keer in je leven te bezoeken!

1. Er bestaat een hotel dat ieder jaar opnieuw gebouwd wordt

Het beroemde "Ice Hotel" heeft vele componenten gemaakt van ijs, waaronder muren, balies, meubels en zelfs vazen. Elk jaar worden ze vervolgens opnieuw opgebouwd - vaak in een andere vorm dan het voorgaande jaar - zodra de temperatuur daalt en het ijs wordt gevormd.

2. Een koppel wordt op verschillende manieren gezien

foto: Unsplash

In Zweden zijn er verschillende manieren waarop een paar gezien wordt en bovenal is er geen obsessie voor het huwelijk of voor kinderen. Een stel dat samen in een huis woont, wordt bijvoorbeeld "samboende" genoemd; "särbo" een koppel dat een stabiele relatie heeft, maar niet samenwoont en elkaar vooral in het weekend ziet; "iblandbo", een stel dat in afwisselende periodes samenleeft.

Advertisement

3. Er bestaan allerlei soorten pizza's

foto: reddit

In Zweden wordt de pizza echt gewaardeerd, ook al is het menu behoorlijk anders dan dat van een klassieke pizzeria. Veel Italianen zouden voor sommige soorten pizza hun neus ophalen, maar het moet gezegd worden dat er heel veel keuze is.

4. Liefhebbers van attracties en straatspelen

In Zweden is het niet ongewoon om dorpsfeesten te vinden, waarbij je met verschillende spelletjes kunt proberen om prijzen te winnen.

5. Men betaalt vrijwel alles met de credit card

Zweden heeft de contante betalingen vrijwel tot nul teruggebracht. Zelfs openbare toiletten accepteren creditcardbetalingen!

Advertisement

6. De f.i.k.a. filosofie

Dit is, om het simpel te zeggen, een koffiepauze, een onmisbaar ritueel voor de levensstijl van de Zweden. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar dat is het niet: verschillende "gedwongen" pauzes overdag staan je toe om je ideeën te verhelderen, je energie op te laden en je verplichtingen met meer duidelijkheid tegemoet te treden.

7. Ecologie is van fundamentele waarde

foto: Unsplash

Zweden staat in Europa voorop wat betreft de groene levensstijl. Biobrandstof, gescheiden afval en respect voor het milieu zijn waarden die zowel door instellingen als burgers heel belangrijk worden gevonden.

Advertisement

8. Respect voor persoonlijke ruimten

De Zweden hebben veel respect voor andermans rust. Zelfs bij de bushalte staan ze op veilige afstand van elkaar en vermijden ze de drukte die in veel landen normaal is.

Tags: ReizenZwedenCultureel
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt