11 oude mysteries die experts nog steeds niet hebben opgelost - Curioctopus.nl
x
11 oude mysteries die experts nog steeds…
23 trucs van 100 jaar geleden die ook vandaag nog verrassend nuttig zijn Turkije: tijdens de bouw van een winkelcentrum kwam een enorme ondergrondse stad aan het licht

11 oude mysteries die experts nog steeds niet hebben opgelost

30 Januari 2019 • Door Janine
15.652
Advertisement

Ondanks dat de honger van de mens naar kennis nooit eindigt, zijn er veel onopgeloste mysteries die oude beschavingen, gebouwen en vondsten omvatten. Ondanks de inspanningen van de geleerden, is het vandaag de dag nog niet gelukt om een plausibel antwoord te vinden op feiten die door een complete duisternis worden omhuld en die we allemaal graag zouden willen ontdekken. Hier zijn de 11 meest intrigerende mysteries die onverklaarbaar blijven voor geleerden en wetenschappers.

1. De tunnels uit het Stenen Tijdperk

Een enorm netwerk van tunnels daterend uit het Stenen Tijdperk is al enkele jaren geleden in Beieren (Duitsland) ontdekt. Het blijft onduidelijk hoe de menselijke kennis van die tijd voldoende was om een dergelijk werk te realiseren.

2. Het fort van Sacsayhuamán

Deze Inca archeologische plaats bevindt zich in de regio Cuzco, in Peru. Ook nu nog lijkt het onverklaarbaar dat de bevolking van die plaatsen er vóór 1500 in slaagde de stenen met zoveel beheersing te snijden dat ze perfect bij elkaar pasten.

Advertisement

3. Göbekli Tepe

Het is een archeologische plaats in Turkije die dateert uit het begin van het Neolithicum en is het oudste voorbeeld van een stenen tempel in de geschiedenis. Het werd gebouwd vóór de stad die er omheen stond en op mysterieuze wijze werd verlaten en vrijwillig begraven door de mens.

4. De Moa van de hooglanden

De moa was een uitgestorven niet-vliegende vogel uit Nieuw-Zeeland. De onderzoekers waren zeer verrast toen een perfect bewaarde poot van dit dier werd gevonden, onevenredig aan de werkelijke grootte ervan.

5. Stenen ballen van Costa Rica

Het zijn een reeks perfect ronde ballen van verschillende groottes die zich in Costa Rica bevinden. Experts kunnen nog steeds niet begrijpen wat hun functie was, wie ze heeft gemaakt en hoe ze ze gemaakt hebben.

Advertisement

6. De Zonnepoort in Bolivia

Deze mysterieuze poort is uit een enkel blok van andesiet gesneden. De inscripties vertegenwoordigen goden en belangrijke astronomische referenties van pre-Columbiaanse beschavingen.

7. Mohenjo-daro

Deze oude stad die dateert uit de Bronstijd en zich nu in Pakistan bevindt, is een van de eerste voorbeelden van stedelijke organisatie met geavanceerde drainagesystemen. Het is nog steeds niet duidelijk waarom deze grote stad werd verlaten.

Advertisement

8. De onderwater vondsten van Yonaguni

Bij het eiland Yonaguni in Japan zijn rotsformaties met onbekende oorsprong gevonden. Er is nog geen bewijs of deze vondst een onnatuurlijk formatie is en op dit moment is de natuurlijke hypothese de meest geaccrediteerde.

9. Onafgemaakte Obelisk van Aswan

Deze obelisk ligt nog steeds op één kant in een grote roze granietgroeve. Het ligt op 2 km van de stad Aswan in Egypte en waarschijnlijk is de extractie niet voltooid na het verschijnen van enkele scheuren in de structuur.

Advertisement

10. L'Anse aux Meadows

Deze oude Viking nederzetting ligt in de regio Terranova in Canada, is ongeveer 1000 jaar oud en is het bewijs dat de Vikingen Noord-Amerika bereikten vóór Columbus.

11. Het manuscript van Voynich

Dit manuscript is nog steeds zo mysterieus dat het is gedefinieerd als "het meest mysterieuze boek ter wereld". Velen hebben geprobeerd het te ontcijferen, zonder succes, en bovendien behoren de tekeningen van planten en groenten niet tot een soort die tegenwoordig wordt herkend.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt