De 2 minutenregel is de gemakkelijkste manier om het verzet tegenover moeilijke dingen te doorbreken

Janine image
door Janine

05 Februari 2019

De 2 minutenregel is de gemakkelijkste manier om het verzet tegenover moeilijke dingen te doorbreken
Advertisement

Beginnen met werken voor een doel of een goede gewoonte brengt altijd een zekere angst met zich mee: het resultaat is dat we die eerste stap niet wilen zetten, en uiteindelijk alles uitstellen naar een ander moment.

De weerstand die ervaren wordt bij het omgaan met nieuwe dingen is bestudeerd door vele productiviteitsexperts- die mensen die de strategieën identificeren om je tijd, zonder stress, op de beste manier te gebruiken - inclusief James Clear: dit is hoe zijn "2-minutenregel" werkt dat ons zonder angst en zonder de verleiding om uit te stellen op weg helpt.

Advertisement
pexels.com

pexels.com

Volgens de productiviteitsexpert James Clear moeten we, om de weerstand te ondermijnen die iedereen min of meer ervaart wanneer we iets nieuws benaderen, een eenvoudige regel van 2 minuten volgen.

Het basisconcept van de regel die hij heeft ontwikkeld, is om te beginnen met iets eenvoudigs, zo eenvoudig dat we bij de gedachte alleen geen angst of stress voelen: hebben we een berg kleren op te vouwen? Dan beginnen we met een enkele sok. Is het tijd om je belofte te houden om aan het eind van de dag 30 minuten yoga te doen? We beginnen met het neerleggen van de mat.

Voor James Clear is het mogelijk om het gevoel van weerstand te elimineren dat ontstaat als we te maken hebben met iets nieuws of dat we om de een of andere reden niet echt willen doen, maar dat we wel zouden moeten: het geheim is om je te concentreren op een eenvoudig onderdeel, zonder na te denken over de actie in zijn complexiteit en de moeite die het kost om het te voltooien.

Zal het werken? Het is in ieder geval de moeite van het proberen waard!

Advertisement