De zoon van een no-vax-moeder viert zijn 18e verjaardag door zich "voor alles" in te laten enten

Janine image
door Janine

19 Februari 2019

De zoon van een no-vax-moeder viert zijn 18e verjaardag door zich "voor alles" in te laten enten
Advertisement

Ethan Lindenberger, een heel gewone jongen uit Ohio, VS, bracht zijn hele jeugd door met de gedachte dat al zijn klasgenoten niet waren gevaccineerd, net als hij. Pas tegen het einde van zijn jeugd ontdekte hij dat niet alleen zij waren gevaccineerd, maar ook zijn oudere broer. De reden? Zijn moeder was er destijds - en waarschijnlijk met de komst van het internet - van overtuigd dat de vaccins schade aan de hersenen en autisme veroorzaakten en dat ze alleen het resultaat waren van een internationale medisch-politieke samenzwering.

De jongen had, na te hebben ontdekt dat zijn moeder zijn vaccinaties had ontzegd, zijn teleurstelling niet verborgen gehouden. Lezend en vragend heeft hij de no-vax-beweging kunnen bestuderen, de omvang van misverstanden en vals nieuws rond de bijwerkingen van vaccins. Maar omdat hij minderjarig was, moest hij aan de wensen van zijn moeder voldoen.

via Ethan Lindenberger / Reddit

Advertisement
Pan American Health Organization/Flickr

Pan American Health Organization/Flickr

De vrouw dacht dat de tegenwerking van haar zoon slechts rebellie was, alsof gezondheid een kwestie kon zijn in het normale ouder-kind geschil. Maar helaas voor haar was dat niet zo. Zijn 18e verjaardag besloot Ethan op de best mogelijke manier te vieren: het starten van de vaccinatiecyclus die alle kinderen in de schooltijd volgen.

"Mijn ouders geloven dat vaccins het resultaat zijn van een samenzwering door de overheid," zei hij, "dus ze hebben me nooit voor enige ziekte gevaccineerd. Alleen God weet hoe het mogelijk is dat ik nog leef".

Ondanks de teleurstelling van zijn moeder, die deze keuze een "klap in haar gezicht" noemde, begon Ethan met vaccinaties tegen hepatitis A en B, HPV, mazelen, rodehond en de bof.

Zijn ervaring geeft ons hoop op het bestaan van een tweede generatie, helderder en minder gemanipuleerd door online media, die eindelijk een eind kan maken aan deze plaag van verkeerde informatie over vaccins.

Advertisement