De restauratie van het graf van Toetanchamon is voltooid: hier zijn de foto's te zien van de herontdekte oude glorie - Curioctopus.nl
x
De restauratie van het graf van Toetanchamon…
20 foto's die aantonen hoe snel de tijd kan verstrijken De hoogste berg ter wereld is een hoop afval: de Everest wordt verwoest door de voortdurende aanwezigheid van de mens

De restauratie van het graf van Toetanchamon is voltooid: hier zijn de foto's te zien van de herontdekte oude glorie

24 Februari 2019 • Door Janine
3.214
Advertisement

Het graf van farao Toetanchamon is een van de belangrijkste ontdekkingen in de moderne geschiedenis. De gebeurtenissen in verband met de ontdekking ervan zijn bezaaid met menselijke fouten en oneindige restauraties: in de jaren '30 dreigde het graf bijvoorbeeld voor altijd te verdwijnen vanwege de schade in verband met de opening voor het publiek. Sindsdien heeft een indrukwekkend restauratiewerk de grootste experts de afgelopen decennia bezig gehouden om de schade te verhelpen.

Bijna een eeuw na zijn ontdekking is het graf van Toetanchamon eindelijk voltooid en is het in zijn oude glorie hersteld.

Het graf van Toetanchamon werd in 1922 ontdekt door de Britse egyptoloog Howard Carter

De foto met de zegel werd historisch, na 3.245 jaar nog intact: nadat de foto werd genomen werd het door de archeoloog verbroken, om de binnenkant van het graf binnen te gaan.

Na de ontdekking volgden 5 jaren van restauratiewerkzaamheden voordat het in de jaren '30 voor het publiek werd geopend.

In korte tijd registreerde het graf een sterke achteruitgang, als gevolg van de vochtigheid en microben die bezoekers onvermijdelijk in het graf brachten: op de muurschilderijen verschenen donkere vlekken die hen voor altijd dreigden te verslechteren.

Advertisement

De onmiddellijke sluiting van de plek redde de schilderijen en andere ornamenten: de restauratie werd toevertrouwd aan de experts van het Getty Conservation Institute, die meer dan 10 jaar in het graf werkzaam waren.

Een immens werk, die de schilderijen, de stenen sarcofaag en de gouden houten kist naar de oude glorie bracht die de farao de weg moesten wijzen om het hiernamaals te bereiken.

Nu de belangrijkste werkzaamheden voltooid zijn, zal het graf hopelijk zo lang mogelijk in deze staat blijven.

Het graf van Toetanchamon is een van de kleinste van allemaal in het gebied van de Vallei der Koningen: het belang ervan ligt echter in het feit dat het een van de weinigen is dat niet is geplunderd door schatzoekers, maar vrijwel ongewijzigd is gebleven sinds zijn laatste toegang.

Een van de meest kostbare getuigenissen van de Egyptische beschaving is voorbestemd om opnieuw tientallen jaren te verrassen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt