Dankzij deze transparante zonnepanelen kan elk raam een energiebron worden

Janine image
door Janine

12 Maart 2019

Dankzij deze transparante zonnepanelen kan elk raam een energiebron worden
Advertisement

Stel je het glas van je ramen voor als een middel om zonne-energie op te slaan en om te zetten in ecologische energie.

We hebben het niet over een science fictionverhaal, maar over de nieuwste wetenschappelijke ontdekking door de Michigan State University, auteur van een innovatief onderzoek dat het gebruik van ramen in ons huis, onze scholen, onze kantoren radicaal veranderen en ons naar een groenere toekomst katapulteren.

Yimu Zhao

Yimu Zhao

De universiteit van Michigan heeft daarom een nieuw model van volledig transparante zonnepanelen ontwikkeld, dat op de meest uiteenlopende gebieden kan worden gebruikt, van de nieuwe uitdagingen van de hedendaagse architectuur tot de elektronische industrie en voortbeweging.

Het onderzoeksteam van Michigan heeft een transparante attractor voor zonne-energie gemaakt die volgens dezelfde Amerikaanse wetenschappers op vergelijkbare oppervlakken kan worden geplaatst, zoals de ramen van ons dagelijks gebruik.

Advertisement
G.L. Kohuth

G.L. Kohuth

Door middel van een technologie die gebruik maakt van het potentieel van de golflengten van de zonnestralen (ultraviolette stralen, onzichtbaar voor het menselijk oog), zullen de attractoren van de Universiteit van Michigan een integraal onderdeel worden in de toekomst, ook van de gevels van glazen wolkenkrabbers en meer gedateerde gebouwen. Ze zouden de architecturale structuur van het gebouw niet opofferen, maar zouden een ongekende investering in ecologische technologie vertegenwoordigen.

Hieronder vind je de videodemonstratie in het Engels van het baanbrekende onderzoek van het team van de Universiteit van Michigan.

Advertisement