Dankzij deze transparante zonnepanelen kan elk raam een energiebron worden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dankzij deze transparante zonnepanelen…
Voor het eerst sinds meer dan 100 jaar is een zwart luipaard in de natuur gespot 14 ideeën om je tuin te renoveren zonder een fortuin uit te geven

Dankzij deze transparante zonnepanelen kan elk raam een energiebron worden

Door Janine
8.178
Advertisement

Stel je het glas van je ramen voor als een middel om zonne-energie op te slaan en om te zetten in ecologische energie.

We hebben het niet over een science fictionverhaal, maar over de nieuwste wetenschappelijke ontdekking door de Michigan State University, auteur van een innovatief onderzoek dat het gebruik van ramen in ons huis, onze scholen, onze kantoren radicaal veranderen en ons naar een groenere toekomst katapulteren.

foto: Yimu Zhao

De universiteit van Michigan heeft daarom een nieuw model van volledig transparante zonnepanelen ontwikkeld, dat op de meest uiteenlopende gebieden kan worden gebruikt, van de nieuwe uitdagingen van de hedendaagse architectuur tot de elektronische industrie en voortbeweging.

Het onderzoeksteam van Michigan heeft een transparante attractor voor zonne-energie gemaakt die volgens dezelfde Amerikaanse wetenschappers op vergelijkbare oppervlakken kan worden geplaatst, zoals de ramen van ons dagelijks gebruik.

foto: G.L. Kohuth

Door middel van een technologie die gebruik maakt van het potentieel van de golflengten van de zonnestralen (ultraviolette stralen, onzichtbaar voor het menselijk oog), zullen de attractoren van de Universiteit van Michigan een integraal onderdeel worden in de toekomst, ook van de gevels van glazen wolkenkrabbers en meer gedateerde gebouwen. Ze zouden de architecturale structuur van het gebouw niet opofferen, maar zouden een ongekende investering in ecologische technologie vertegenwoordigen.

Hieronder vind je de videodemonstratie in het Engels van het baanbrekende onderzoek van het team van de Universiteit van Michigan.

Bekijk de Video:

Tags: TechnologieGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt