Een middelbare school besteedt een uur aan "huisvaardigheid": de jongeren leren strijken, wassen en koken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een middelbare school besteedt een uur…
14 ideeën om je tuin te renoveren zonder een fortuin uit te geven Een man die gevangen zit in de sneeuw filmt het moment waarop hij wordt gered door een reddingshond

Een middelbare school besteedt een uur aan "huisvaardigheid": de jongeren leren strijken, wassen en koken

Door Janine
1.869
Advertisement

Hoe vaak heb je je kinderen terecht willen wijzen, om hen te zeggen hun smartphone uit te zetten en hen aan te moedigen om wat huishoudelijke klusjes te doen? Hoe vaak hebben ze niet naar je geluisterd?

Door deze behoefte te interpreteren, wilde een Spaanse universiteit haar schoolvakken actualiseren door een nieuw vak in te voeren, dat ook gendergelijkheid onder de jeugd van de smartphonegeneratie bevordert. Met enorm succes bij de betrokken jongeren.

In de stad Vigo, in de Spaanse provincie Pontevedra, worden de jongeren van het Montebelo College uitgenodigd om in de echte zin van het woord bezig te zijn sinds het eerste studiejaar; het referentiemateriaal is dat van "Domestic abilities".

Aan de jongeren van het eerste jaar, zonder onderscheid te maken tussen jongens en meisjes, wordt de moeilijke kunst van huishoudelijke organisatie onderwezen, met name in het weten hoe te koken, schoon te maken en te strijken.

Het experiment, ongekend in het panorama van het Europese onderwijssysteem, is bij de studenten zo succesvol geweest dat de participatiegraad in de cursussen Huishoudelijke vaardigheden in de loop van de tijd enorm is toegenomen.

Een groot teken van onderwijs voor gendergelijkheid is dat van het Montebelo College in Vigo in een tijd waarin het onderscheid tussen werkcarrière en huishoudelijk werk nog steeds te groot is. Ben je klaar om je kinderen in te schrijven bij het Montebelo College?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt