10 "levensreddende" trucs die erg nuttig kunnen zijn, ook al zijn ze absurd

Janine image
door Janine

20 Maart 2019

10 "levensreddende" trucs die erg nuttig kunnen zijn, ook al zijn ze absurd
Advertisement

Jean de La Bruyère, franse moralist uit de 17e eeuw, zei altijd: "Lachen over verstandige mannen is een voorrecht van dwazen". Hiermee was hij van plan de houding van diegenen te stigmatiseren, die zichzelf superieur aan anderen geloofden, afkeurend over het natuurlijke vermogen van mensen om op een evenwichtige manier te beslissen wat te doen in de moeilijke situaties van het leven.

Hier is dus een lijst met trucs, in het teken van het gezond verstand, die handig zijn om beter te leven.

Advertisement
maxpixel

maxpixel

Koud water op de nek en polsen

Het kan gebeuren dat in de zomer het werk of verplichtingen met vrienden ons verplichten om naar buiten te gaan, met het risico om flauw te vallen door de hitte. Wat water in de nek en op de polsen kan helpen, omdat het het bloed afkoelt en de bloedsomloop reactiveert.

Nuchter blijven tegen een jetlag

Je kunt de gevolgen van een jetleg vermijden, als je deze drie stappen volgt: 1) vermijd eten na het bereiken van de luchthaven, 2) drink water maar vermijd voedsel tijdens de vlucht, 3) eet zodra je aankomt.

Een warme douche helpt je beter te slapen

Eenmaal uit de douche neemt de lichaamstemperatuur af en dit geeft de hersenen aan dat het tijd is om te slapen.

Advertisement
Mk2010/Reddit

Mk2010/Reddit

Acupressuur verlicht hoofdpijn

Druk op het gebied op de palm van je hand tussen je wijsvinger en duim; maak met de duim van de andere hand kleine cirkels met de klok mee en tegen de klok in gedurende 10 seconden. Herhaal alles aan de andere kant.

Pindakaas: de grootste vijand van hikken

Neem een eetlepel pindakaas en houd het vijf seconden in je mond. Slik het dan door. De hik zal onmiddellijk stoppen.

Gebruik je armen om sneller te rennen

De armen hebben een fundamentele rol bij het rennen: ze houden de romp op hun plaats en je blijft in evenwicht. Dit omvat die typische beweging zodat, wanneer de rechterarm slingert, het linkerbeen ook beweegt en omgekeerd. Dat is waarom als je je armen sneller beweegt, je benen sneller gaan.

pixabay

pixabay

Vis en banaan. Het levensreddende recept

Heb je een visgraat ingeslikt? Pak een ​​rijpe banaan, neem een ​​hapje, kauw er zachtjes op, slik het door. Het bot zal samen met de banaan in je maag worden gesleept. Geen uitstekend recept, maar wel levensreddend.

Verminder maagzuur door aan de linkerzijde te slapen

Slapen aan de linkerzijde houdt het niveau van maagzuur onder de maag en de slokdarm en voorkomt dat zuur in de slokdarm terechtkomt.

Dronken? Neem een ​​glas water

Alcohol veroorzaakt uitdroging. En daarom barst je hoofd, na een nacht doorhalen. De volgende keer dat je drinkt, wissel je elk drankje af met een groot glas water. Het beste advies blijft echter om te voorkomen dat je te veel drinkt!

De perfecte make-up voor bijzienden

Heb je ooit het taxiservicenummer op een straatbord moeten opzoeken? Laten we zeggen dat je je bril bent vergeten. Er is een truc: met de wijsvinger en de duim een ​​klein gaatje vormen. Kijk nu naar binnen: eindelijk zijn de cijfers duidelijk zichtbaar.

Advertisement