Ze wordt aangevallen door een jaguar in een dierentuin terwijl ze probeert een selfie te maken. Het incident roept veel meningsverschillen op - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze wordt aangevallen door een jaguar…
Het is tijd om nee te zeggen tegen plastic ballonnen: ze in de lucht loslaten is spelen met de natuur 16 plaatsen die elke avontuurlijke reiziger absoluut eens in zijn leven zou moeten bezoeken

Ze wordt aangevallen door een jaguar in een dierentuin terwijl ze probeert een selfie te maken. Het incident roept veel meningsverschillen op

Door Janine
2.150
Advertisement

De buitengewone emotie van het bezoeken van een dierentuin is niet alleen om te leren over de oneindige verscheidenheid van de dierenwereld die de natuur ons biedt, maar ook om in nauw contact te komen met de leefruimtes van veel van de meest bijzondere en majestueuze soorten.

Vaak kan echter een te nauw contact met het dier achter het hek een onaangename gebeurtenis worden; dit gebeurde in maart 2019 toen Leanne een dierentuin bezocht.

Het incident gebeurde in de dierentuin van de Wildlife World in de Amerikaanse staat Arizona, toen Leanne besloot om over een hek van 120 centimeter te leunen om een selfie te maken met een jaguar die door de barrière van de bezoekers was gescheiden. Het dier was echter niet blij met het nauwe contact van Leanne en verwondde de arm van de vrouw door het hek heen.

Hoewel de verwondingen ernstig waren, liep Leanne geen serieuze gevaren. Sprekend over wat er gebeurde met CBS News in de dagen na het incident, gaf Leanne toe dat ze op een ongepaste en gevaarlijke manier met haar veiligheid speelde, maar opende een meningsverschil met de organisatie van de dierentuin wiens veiligheid volgens de vrouw onvoldoende was.

foto: CBS News

Leanne verklaarde later dat het beste voor de dierentuin van Arizona zou zijn om de kooi van de jaguar zo ver mogelijk van het hek te verplaatsen als extra veiligheidsmaatregel. Maar de organisatie van de dierentuin is het niet eens met Leanne's beweringen, en wijst erop hoe de vastgestelde beperkingen de federale veiligheidsrichtlijnen volgen.

In de zomer van 2018, ruim voor het incident van Leanne, werd een andere bezoeker, Jeff Allan, door dezelfde jaguar verwond in een vergelijkbare situatie door het niet naleven van de regels. Ondanks de precedenten, zegt de dierentuin dat de federale richtlijnen worden gerespecteerd.

In de dagen daarna werd de jaguar uit de tentoonstelling van de dierentuin verwijderd, maar de organisatie liet via een officiële berichtgeving op Twitter weten dat het dier niet afgemaakt zal worden.

Advertisement

In de officiële verklaring verklaarde de Wildlife World Zoo dat de gewonde vrouw later het personeel van het dierenpark ontmoette om zich te verontschuldigen voor haar ongepaste actie; dezelfde organisatie bedankte alle bezoekers en liefhebbers van de dierentuin hartelijk voor het ondersteunen van het besluit van de organisatie om geen euthanasie op de jaguar uit te oefenen.

De gebeurtenis van Leanne is een toekomstige les voor al te enthousiaste bezoekers; het heeft zeker de voorkeur om de leefruimtes van de dieren buiten de hekken te respecteren en de veiligheidsprotocollen van de dierentuinen te volgen om onaangename verrassingen te voorkomen. En boven alles, voegen we eraan toe, hopen we dat binnenkort het woord zoo - bedoeld als een plek waar dieren in kleine kooien worden opgesloten - uit onze vocabulaire wordt verwijderd!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt