India bereidt zich voor op een van de meest massale evacuaties in zijn geschiedenis: de cycloon Fani komt eraan

Janine image
door Janine

05 Mei 2019

India bereidt zich voor op een van de meest massale evacuaties in zijn geschiedenis: de cycloon Fani komt eraan
Advertisement

India bereidt zich voor op een van de grootste civiele evacuaties in zijn recente geschiedenis. De regering van het land heeft alarm geslagen na de verwoesting van de tropische cycloon Fani, een van de meest gewelddadige in de lange geschiedenis van stormen die in de loop van de tijd de Aziatische staat hebben getroffen. Geclassificeerd als "cycloon van intensiteit 4" door het Indiase meteorologisch instituut, kan Fani in alle opzichten worden vergeleken met een echte orkaan.

via Times of India

Advertisement

Zware regenval en wind die tot 150 mijl per uur bereikt, dwingt de tropische cycloon Fani meer dan 1 miljoen Indiase burgers om te evacueren, vooral in het territorium van de oostkust van het land tot de Golf van Bengalen. De administratie van het gebied Odisha, een regio in het traject van Fani, heeft verklaard dat het tot nu toe ongeveer 300.000 mensen heeft geëvacueerd en heeft ook het plan bevestigd om er nog eens 800.00 te verplaatsen. Indrukwekkende cijfers.

Advertisement
NASA

NASA

Regeringsfunctionarissen in India hebben al meer dan 800 onderkomens geopend en zijn van plan meer dan 100.000 voedselpakketten in blik te lanceren voor de milieu- en humanitaire noodsituaties. Het zijn de woordvoerders van de functionarissen die de schatting bevestigen volgens welke de cycloon Fani de meest gewelddadige tropische storm kan zijn sinds 1999, toen een ander vergelijkbaar natuurverschijnsel verschillende delen van India verwoestte en 10.000 slachtoffers telde.

Flickr

Flickr

Een natuurlijke tragedie waarvan de indrukwekkende cijfers ons het beste doen wensen voor de Aziatische natie, die al getroffen werd door de zeer kostbare schade die de cycloon Fani al heeft aangericht en voor de humanitaire noodsituatie die helaas is afgekondigd.

Source:

Advertisement