Zonnebrandmiddelen kunnen stoffen bevatten die in ons lichaam blijven circuleren, dat zegt een studie - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zonnebrandmiddelen kunnen stoffen bevatten…
In dit oude Ook al weet je het niet, er leven tientallen wezens zoals deze op je gezicht, en hier voeden ze zich mee

Zonnebrandmiddelen kunnen stoffen bevatten die in ons lichaam blijven circuleren, dat zegt een studie

Door Janine
1.302
Advertisement

Een strandvakantie of een uurtje tuinieren zijn ontspannende activiteiten, maar niet voor mensen met een bijzonder gevoelige huid. Voor degenen die een bijzonder lichte huidskleur hebben, kan een uurtje in de zon slechts één ding betekenen: verbranden. Gelukkig zijn er bondgenoten, zonnebrandmiddelen, die ons tegen schadelijke UVA-stralen kunnen beschermen. Nieuw onderzoek zou echter de voordelen ervan in twijfel trekken.

foto: pixabay

Volgens een onderzoek van de Food and Drug Administration (FDA), het Amerikaans agentschap voor Voeding en Geneesmiddelen, bevatten zonnebrandcrèmes stoffen die schadelijk kunnen zijn voor ons lichaam.

Onderzoekers deden onderzoek bij een groep van 24 mensen. Elk werd gevraagd om gedurende 4 achtereenvolgende dagen een zonnebrandcrème op het hele lichaam te gebruiken. Vervolgens werd bij de deelnemers bloedonderzoek gedaan en er werd ontdekt dat sommige stoffen die aanwezig zijn in crèmes ongeveer een week in ons lichaam achterblijven. De meest agressieve chemische componenten zouden deze 4 zijn: avobenzone, octocrylene, ecamsule en vooral oxybenzone, die zou werken op bepaalde hormonen.

De studiecoördinator, Kanade Shinkai (een dermatoloog van de Universiteit van San Francisco), verduidelijkte echter dat de resultaten van het onderzoek geen afschrikmiddel mogen worden voor het gebruik van zonnebrandmiddelen, eerder een stimulans om de juiste te kiezen, zonder te bezuinigen op kwaliteit.

Shinkai en alle andere onderzoekers die bij het onderzoek betrokken zijn, hebben in feite benadrukt dat, hoewel de resultaten van het onderzoek niet overtuigend zijn vanwege verschillende redenen (zoals het kleine aantal deelnemers en de weinige informatie over de gevolgen die de stoffen daadwerkelijk hebben op de menselijke gezondheid), is het in plaats daarvan zeker dat UVA-stralen zeer schadelijk zijn voor onze huid.

Daarom, in afwachting van meer diepgaande onderzoeken, moeten we altijd in ons achterhoofd houden dat zonnen zonder zonnebrandcrème echt een risico is dat je altijd moet vermijden.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt