100% biologisch afbreekbare folie: afscheid van plastic met het initiatief dat uit Piemonte komt

Janine image
door Janine

25 Mei 2019

100% biologisch afbreekbare folie: afscheid van plastic met het initiatief dat uit Piemonte komt
Advertisement

Plastic heeft onze planeet verpest. Daarom kiezen steeds meer consumenten voor biologisch afbreekbare en minder vervuilende verpakkingen. Dit is precies wat er gebeurde met Clarien en Monica, twee Piemontese vriendinnen die, moe van het zien van de wereld die steeds meer overladen wordt met verontreinigende stoffen, besloten om 100% natuurlijke verpakkingen te gebruiken. Wat onderscheidt ze van alle andere consumenten? Niets anders dan dat ze hun eigen verpakkingen produceren.

Advertisement
Beeopak

Beeopak

Clarien en Monica zijn twee Turijnse vrouwen, onafscheidelijke vriendinnen en ecologisch bewuste moeders. Hun biologische project ontstond bijna toevallig: tijdens een reis naar het buitenland, werd Clarien zich bewust van een stof die was behandeld met bijenwas en andere biologische ingrediënten. Ervan overtuigd dat dit de manier was om het milieu te redden, haalde ze Monica over om een grote hoeveelheid biologisch weefsel te bestellen toen, maar een paar klikken van de bestelling verwijderd, beseften de twee vriendinnen dat verzending van het materiaal ook vervuiling zou veroorzaken.

Advertisement
Beeopak

Beeopak

Nadat ze er een paar minuten over nagedacht hadden, realiseerden de twee vrouwen zich dat de Piemontese flora al het materiaal biedt dat nodig is om een natuurlijke en herbruikbare verpakking te produceren. Na verschillende pogingen vonden ze de biologische kwadratuur van de cirkel.

Dit is hoe Beeopak ontstond, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van 100% organische folie. Deze nieuwe folie is handgemaakt op een traditionele manier met biologische en natuurlijke ingrediënten: organisch katoen (GOTS-gecertificeerd en met milieuvriendelijke kleurstoffen), dennenhars, bijenwas en hazelnootolie.

Beeopak

Beeopak

De tasjes van Beeopak zijn te vinden op de site.

Het idee van Clarien en Monica leert ons dat we met de juiste motivatie en een beetje inventiviteit echt iets kunnen doen om de planeet te redden.

Advertisement