Een studie bevestigt: honden kunnen "slechte" mensen ruiken en proberen hun baasje te beschermen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een studie bevestigt: honden kunnen…
Een Italiaanse ondernemer patenteert de spoorwegen die energie produceren van gerecyclede banden Mensen hebben altijd over jongeren geklaagd: hier is het bewijs dat het een constante is in de geschiedenis van de mensheid

Een studie bevestigt: honden kunnen "slechte" mensen ruiken en proberen hun baasje te beschermen

Door Janine
74.364
Advertisement

Zou je het geloven als we je zouden vertellen dat je viervoetige vrienden waarschijnlijk een "zesde zintuig" hebben tegenover mensen? Veel instinctiever dan mensen, lijken honden in het bijzonder "negatieve" mensen te kunnen aanvoelen in het leven van hun baasje, vooral degenen die een onaanvaardbare houding aannemen tegenover de eigenaar. Wetenschappelijk onderzoek legt uit hoe honden deze "golven" van negativiteit kunnen waarnemen.

via: Metro UK
foto: Pexels

De wetenschappelijke studies die zijn gepubliceerd in het tijdschrift Neuroscience and Biobehavioural Reviews hebben duidelijk gemaakt hoe honden agressief kunnen reageren op mensen die slechte bedoelingen hebben met hun eigenaren; dit is omdat de dieren in kwestie in staat zijn om chemische veranderingen in de feromonen die mensen gemakkelijk uitstoten te “ruiken”. Wanneer een persoon agressief of weinig verzoenend jegens een ander handelt, verandert hij de chemische balans van zijn hersenen en hierdoor kan de hond zelfs eerder dan de eigenaar de “kwade bedoelingen” van de mensen om hem heen begrijpen.

foto: Pixabay

De realiteit is dat onze viervoetige vrienden niets anders doen dan zich op ons richten en waarschijnlijk proberen op zichzelf de angst te reflecteren die we kunnen voelen wanneer we geconfronteerd worden met lastige situaties of mensen, of het is simpelweg omdat, in tegenstelling tot ons mensen, honden hun eerste indruk nooit negeren!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt