Een studie bevestigt: honden kunnen "slechte" mensen ruiken en proberen hun baasje te beschermen

Janine image
door Janine

02 Juni 2019

Een studie bevestigt: honden kunnen "slechte" mensen ruiken en proberen hun baasje te beschermen
Advertisement

Zou je het geloven als we je zouden vertellen dat je viervoetige vrienden waarschijnlijk een "zesde zintuig" hebben tegenover mensen? Veel instinctiever dan mensen, lijken honden in het bijzonder "negatieve" mensen te kunnen aanvoelen in het leven van hun baasje, vooral degenen die een onaanvaardbare houding aannemen tegenover de eigenaar. Wetenschappelijk onderzoek legt uit hoe honden deze "golven" van negativiteit kunnen waarnemen.

via Metro UK

Advertisement
Pexels

Pexels

De wetenschappelijke studies die zijn gepubliceerd in het tijdschrift Neuroscience and Biobehavioural Reviews hebben duidelijk gemaakt hoe honden agressief kunnen reageren op mensen die slechte bedoelingen hebben met hun eigenaren; dit is omdat de dieren in kwestie in staat zijn om chemische veranderingen in de feromonen die mensen gemakkelijk uitstoten te “ruiken”. Wanneer een persoon agressief of weinig verzoenend jegens een ander handelt, verandert hij de chemische balans van zijn hersenen en hierdoor kan de hond zelfs eerder dan de eigenaar de “kwade bedoelingen” van de mensen om hem heen begrijpen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De realiteit is dat onze viervoetige vrienden niets anders doen dan zich op ons richten en waarschijnlijk proberen op zichzelf de angst te reflecteren die we kunnen voelen wanneer we geconfronteerd worden met lastige situaties of mensen, of het is simpelweg omdat, in tegenstelling tot ons mensen, honden hun eerste indruk nooit negeren!

Source:

Advertisement