Het anti-verouderingsmedicijn dat oude cellen elimineert, slaagt met de eerste test op mensen met vlag en wimpel

Janine image
door Janine

16 Juni 2019

Het anti-verouderingsmedicijn dat oude cellen elimineert, slaagt met de eerste test op mensen met vlag en wimpel
Advertisement

Verouderde cellen verwijderen om "goede" seniliteit te bevorderen. Zo kunnen we kort samenvatten wat onderzoekers van de Universiteit van Texas in Austin proberen te doen.

Nicolas Musi, lid van het team dat deze studies uitvoert, voerde een echte strijd om de levensduur en zei dat hij overtuigd was van de ontdekking en het gebruik van nieuwe methoden om ziekten te voorkomen die door ouder worden worden veroorzaakt, waardoor ouderdom gezonder wordt.

Het klinkt als science fiction, maar dat is het niet. De studie levert, hoewel nog in een vroege fase, veelbelovende resultaten op. Laten we ze bekijken.

via MIT Technology Review

Advertisement
pxhere

pxhere

Musi en zijn collega's behandelden 14 patiënten met idiopathische pulmonale fibrose met een combinatie van medicijnen die in staat zijn oude cellen te elimineren.

Deze cellen, gedefinieerd als "verouderend", zijn niet in staat tot reproduceren, maar zijn nog wel in staat om chemische signalen te produceren, die onderzoekers zouden verbinden aan verouderingsprocessen.

Tijdens de drie weken van testen, namen de patiënten verschillende doseringen van de geneesmiddelen die door Musi en anderen waren ontwikkeld, en aan het einde van de proef vertoonden ze vooruitgang die nauwelijks voorstelbaar was met standaardgeneesmiddelen in dezelfde hoeveelheid tijd.

Advertisement
Ed Uthman/Flickr

Ed Uthman/Flickr

De stoffen worden dasatinib en quercetine genoemd en ze hebben geen specifieke of ernstige bijwerkingen gegeven. De tekenen van verbetering zijn evident, zo sterk dat onderzoekers worden gestimuleerd om op capillaire wijze te controleren of deze combinatie van geneesmiddelen effectief kan zijn als antiverouderingsbehandeling.

Het team van wetenschappers zei dat ze erg enthousiast waren over wat werd ontdekt. Om deze reden zullen we, hoewel de onderzoeken net zijn begonnen, proberen te begrijpen of een dergelijke behandeling ook kan worden uitgebreid tot diegenen die geen ernstige pathologieën hebben, om hen te helpen op de beste manier te verouderen.

Source: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30616998

Advertisement