Daarom moeten we nooit een kind "in de lucht gooien" - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Daarom moeten we nooit een kind "in…
Dit is de revolutionaire band zonder lucht die je niet lek kunt rijden Dit is de eerste armband die je een schok geeft als je junkfood eet

Daarom moeten we nooit een kind "in de lucht gooien"

Door Janine
4.903
Advertisement

Wanneer je met de allerkleinsten omgaat, zoek je altijd naar verschillende manieren om ze bezig te houden en te vermaken. Ongetwijfeld zul je weleens een ouder gezien hebben die zijn kind in de lucht gooit, waar kinderen gek op zijn. Maar zijn we er echt zeker van dat dit zonder risico's is?

Veel deskundigen op het gebied van kinderziekten wijzen erop dat er vaak te licht gedacht wordt over deze praktijken die op het delicate en hulpeloze lichaam van een kind heel schadelijk kunnen zijn. En "het in de lucht gooien" van een kind, ook al doe je voorzichtig, kan daar één van zijn!

Het risico van deze praktijk ligt in het Shaken Baby Syndroom, oftewel een reeks van fysieke gevolgen veroorzaakt door een overmatige schudden van het lichaam van zeer jonge kinderen.

Het gooien van een pasgeboren baby in de lucht, zelfs als deze amper uit onze handen komt, betekent in feite de spieren van nek en hoofd zwaar belasten: omdat de schedel niet goed onder controle kan worden gehouden, zullen kinderen jonger dan 12 maanden waarschijnlijk inwendig letsel oplopen, als gevolg van het schudden van de hersenen in de schedel.

Helaas rapporteren medische rapporten veel gevallen waarin een ongevaarlijk spel als dit ernstige gevolgen heeft gehad en daarom proberen we, dankzij het internet, te informeren over de risico's.

Pasgeborenen, hoewel schijnbaar resistent en elastisch, blijven zeer delicate wezens, vooral met betrekking tot de schedel. Er zijn veel manieren om ze te vermaken en ze te laten lachen, waarom hun gezondheid op het spel zetten?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt