Het geheim van succes hangt sterk af van de persoon met wie je besluit te trouwen

Janine image
door Janine

28 Juni 2019

Het geheim van succes hangt sterk af van de persoon met wie je besluit te trouwen
Advertisement

"Achter elke succesvolle man zit een geweldige vrouw". Hoe vaak hebben we dit niet gehoord? En toch, als we terugdenken aan ons leven, terugdenkend aan onze ambities, onze pogingen, onze successen, kunnen we niet anders dan vaststellen dat, als de dingen goed zijn gegaan, dat grotendeels te danken is aan degenen die ons hebben gesteund en aangemoedigd om niet op te geven: onze echtgenote of onze echtgenoot.

Recent onderzoek lijkt dit te bevestigen.

via CBN

Advertisement
Kjetil Ree/Wikimedia

Kjetil Ree/Wikimedia

Onderzoekers van de Carnegie Mellon University voerden een project uit waarbij 163 echtparen werden onderzocht. Alle paren werd gevraagd om een keuze te maken: een eenvoudige taak uitvoeren of strijden om een prijs. Geleerden hebben ontdekt dat paren die elkaar aanmoedigen, in onderling overleg besloten te concurreren om een prijs te winnen, terwijl die met contrasten waarin ten minste één van de partners de ander ontmoedigde, tevreden waren met het uitvoeren van een eenvoudige taak.

Advertisement
 Pete Souza/Wikimedia

Pete Souza/Wikimedia

Brooke Feeney, professor psychologie aan de Carnegie Mellon University, zei dat het hebben van een positieve, proactieve en bemoedigende partner ons helpt meer kansen te grijpen, meer winstgevende langetermijnprojecten te maken en gemakkelijker te slagen in wat we willen.

De studie lijkt de mening van enkele van de belangrijkste en invloedrijkste mensen op de planeet ruimschoots te bevestigen. De uitspraken van Beyoncé, Barack Obama en Mark Zuckerberg over hun respectievelijke partners zijn in feite allemaal gericht op de fundamentele rol die de aanwezigheid van hun partners had voor hun succes.

Pixabay

Pixabay

Kortom, hoe intelligent, charismatisch en briljant je ook bent; het echte geheim om een succesvol persoon te worden, is iemand hebben die van je houdt, je respecteert en boven alles in jou gelooft. Nog beter als de verbintenis door een mooie bruiloft wordt bevestigd!

Source:

Advertisement