Stellen die hun foto's op sociale media publiceren, zouden onzekerder kunnen zijn: dat zegt een psycholoog

Janine image
door Janine

01 November 2019

Stellen die hun foto's op sociale media publiceren, zouden onzekerder kunnen zijn: dat zegt een psycholoog
Advertisement

Hoe vaak is het jou niet overkomen? Je hebt zojuist Facebook of Instagram geopend en je wordt overspoeld door afbeeldingen van stellen in alle mogelijke situaties: in het restaurant, tijdens een romantisch diner; op reis terwijl ze elkaar hartstochtelijk kussen onder de Eiffeltoren; op de bruiloft van een van hun familieleden, terwijl ze het uitzicht vanuit het restaurant bekijken. De foto's en bijschriften die hen vergezellen, lijken te zeggen dat hun leven als koppel geweldig is. Maar is dat echt zo? Volgens de psychologie niet altijd.

via Daily Mail

Advertisement
Pxhere

Pxhere

De Australische seksuologe Nikki Goldstein is een expert in paarrelaties. In haar leven heeft ze het seksuele, emotionele en sentimentele leven van veel paren geanalyseerd, hen in de meest uiteenlopende situaties geobserveerd en ook hun manier van interactie met sociale netwerken geanalyseerd.

De Australische seksuologe zei in een interview met de Daily Mail dat stellen die vaker foto's van zichzelf publiceren, in werkelijkheid zichzelf minder zeker voelen in hun relatie. Volgens Goldstein gebruiken ongelukkige koppels, die geen vertrouwen in de relatie hebben of hebben verloren, in het bijzonder sociale netwerken om goedkeuring van het web te krijgen met betrekking tot hun verbintenis. Niet alleen: het plaatsen van foto's van je partner, het schrijven van bijschriften als "mijn vriendje", "mijn vrouw" betekent een zeer sterk gevoel van bezit.

Advertisement
Pexels

Pexels

Het advies van de psychologe is dan ook om de relatie met meer sereniteit te leven, zonder de gedwongen goedkeuring van anderen te zoeken en de liefdesrelatie in de realiteit te leven, niet op sociale media. Het van tijd tot tijd plaatsen van foto's is geen probleem, ging de seksuologe verder, als ze vergezeld zijn van grapjes en waarin er geen gevoel van bezit is.

Bovendien is het goed om te onthouden dat het publiceren van grappige foto's, waarin de harmonie zichtbaar is, niet altijd synoniem is aan echt geluk: je weet nooit wat er achter een computerscherm zit!

Advertisement