De eenhoorns bestonden echt en ze liepen 29.000 jaar geleden op aarde rond

Janine image
door Janine

24 Juni 2019

De eenhoorns bestonden echt en ze liepen 29.000 jaar geleden op aarde rond
Advertisement

Het meest iconische dier uit sprookjes en fantasierijke verhalen waarmee we zijn opgegroeid door boeken te lezen of films te kijken, is de eenhoorn, een majestueus paard, meestal met witte manen, gekenmerkt door de beroemde hoorn die op het voorhoofd van het mythologische dier staat. Vrucht van de meest gedurfde verbeeldingskracht van schrijvers of is er een historische basis voor het bestaan van deze viervoeter?

Een aantal archeologische vondsten suggereren dat een zeer vergelijkbare diersoort op het oppervlak van deze planeet rondwandelde…

via BBC

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Onderzoek uitgevoerd in 2016 naar aanleiding van de ontdekking van een verrassend fossiel in de Aziatische staat Kazachstan onthulde hoe ongeveer 29 duizend jaar geleden iets zeer vergelijkbaars met een eenhoorn op onze planeet leefde. Deze uitgestorven viervoeter was 2 meter hoog, 4,55 meter lang en woog 4 ton; met een consistentie die meer op een neushoorn lijkt dan op een paard, presenteerde dit exemplaar in ieder geval een hoorn op het voorhoofd en bezat een vacht dat veel op dat van een mammoet leek.

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Aanvankelijk dacht men dat het fossiel van de "Siberische eenhoorn" 350.000 jaar geleden leefde, maar een meer diepgaande studie (uitgevoerd door het team van onderzoekers onder leiding van Andrey Shpanski) bevestigde dat dit dier tot 29.000 jaar geleden zou leven op onze planeet aarde.

Goed nieuws voor iedereen die altijd al heeft gedroomd over het bestaan van deze fantastische dieren. En nu weten we waar we ze kunnen vinden.

Max Pixel

Max Pixel

Source:

Advertisement