Het waargebeurde verhaal van Hachiko, de hond die de wereld met zijn liefde en toewijding ontroerde - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het waargebeurde verhaal van Hachiko,…
Planten sterven tweemaal zo snel uit als dieren Er komt een app die je beledigt als je niet naar de sportschool gaat

Het waargebeurde verhaal van Hachiko, de hond die de wereld met zijn liefde en toewijding ontroerde

Door Janine
4.307
Advertisement

Als er een symbool is van loyaliteit van een dier met vier poten tegenover de mens die er voor gezorgd heeft, dan is dat Hachiko, een beroemd exemplaar van de Akita Inu wiens ontroerende verhaal een Japanse film uit 1987 heeft geïnspireerd en meer recent in 2009 met in de hoofdrol de grote acteur Richard Gere. De gebeurtenissen waarbij de hond en zijn baas betrokken waren, zijn de afgelopen jaren de hele wereld over gegaan en blijft iedereen die er over hoort ontroeren.

Hachiko werd geboren op 10 november 1923 en werd, slechts twee maanden oud, verwelkomd in het huis van Hidesaburo Ueno, onderwijzer van landbouwkunde aan de Imperial University van Tokio; bij de eerste ontmoeting wordt onmiddellijk een speciale band tussen de twee gecreëerd. In de twee jaar daarna zal de hond elke ochtend zijn nieuwe baasje naar het Shibuya treinstation begeleiden en daar elke dag om 17 uur op hem wachten als een Zwitsers horloge, in afwachting van zijn terugkeer.

Een blijk van genegenheid die in al die jaren de aandacht van de lokale bevolking had gewekt.

foto: Wikimedia

Plotseling wordt Ueno echter getroffen door een beroerte en wacht de hond, niet wetende van het trieste lot van zijn baasje, hem op zoals hij altijd punctueel deed, maar zonder hoop. Na het overlijden van de professor zal Hachiko elke dag op hetzelfde tijdstip op het station van Shinuya wachten, waardoor er in de loop van de tijd een groep trouwe aanhangers van de arme Akita Inu wordt gevormd die tevergeefs wacht op de terugkeer van zijn geliefde eigenaar.

Na een paar maanden begon het verhaal van de hond die elke dag wachtte op de terugkeer van zijn baasje op het station zich te verspreiden en vele mensen uit heel Japan kwamen naar Shibuya om de trouwe viervoeter te zien.

Advertisement
foto: Wikimedia

Op 8 maart 1934 verliet Hachicko deze wereld op 11-jarige leeftijd, nadat hij 9 jaar lang vergeefs had gewacht op de komst van Ueno. Ook vandaag nog wordt in Japan de trouwe hond herdacht met twee beelden, één op het Shibuya station en de andere in de stad Odate, de plaats waar de hond lijkt te zijn geboren; zijn lichaam wordt momenteel bewaard in het Nationaal Museum van Natuur en Wetenschap in Tokio, waar duizenden toeristen en hondenliefhebbers elk jaar komen om hulde te brengen aan de beste vriend van de mens.

En we ontkennen het niet, ook wij hebben een traan van emotie gelaten toen we hoorden van dit waargebeurde verhaal van tijdloze vriendschap.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt