Deze "bevroren" wormen zijn na 40.000 jaar ontwaakt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze "bevroren" wormen zijn na 40.000…
Adidas produceert 11 miljoen schoenen gemaakt van gerecycled plastic om de vervuiling van de oceanen tegen te gaan De weekdieren die we eten zitten vol met microplastics: de oceaan geeft ons afval terug

Deze "bevroren" wormen zijn na 40.000 jaar ontwaakt

Door Janine
1.770
Advertisement

Na een zeer lange periode van winterslaap kunnen we teruggaan naar het leven, maar niet voor menselijke wezens of althans, nog niet. Volgens de laatste wetenschappelijke ontdekkingen bestaat deze mogelijkheid in de natuur, en dit is bewezen door een team van Russische onderzoekers die letterlijk rondwormen hebben “ontdooid” die gevangen zaten in het eeuwige ijs van Siberië sinds de Pleistoceen-periode. Een ontdekking waar al veel over gesproken is in de wereld van de wetenschap.

Na maar liefst 42.000 jaar gevangen te zijn geweest in de prehistorische permafrost, begonnen deze wormen ongeveer twee weken na de "redding" door het team van Russische onderzoekers te eten en te bewegen; ondanks de resistentie van deze diersoort tegen zeer lage temperaturen waar de wetenschap al van op de hoogte was, is het de eerste keer dat we in de onderzoekswereld getuige zijn van een "ontwaken" van vitale functies na zo’n lange tijd.

Nu worden de aanpassingsmechanismen van deze rondwormen bestudeerd om te proberen te begrijpen of het ook kan worden vertaald in andere gebieden, zoals bijvoorbeeld bij toepassing op bepaalde organische condities van de mens.

Meer specifiek, het geheim kennende van een lang leven van de rondwormen, zou men in de toekomst een wetenschappelijke realiteit kunnen bijwonen waarin zeldzame of ongeneeslijke ziekten in “pauze” kunnen worden gezet terwijl er een remedie wordt gevonden. Momenteel echter laat de cryoniek (de studie die zich bezighoudt met het bewaren van lichamen bij zeer lage temperaturen) ons niet toe om te veel illusies te hebben: er zijn geen effectieve technieken die op mensen kunnen worden toegepast, omdat water, bij zeer lage temperaturen, ijs wordt en de wanden van de cellen eromheen “breken”.

Maar in de toekomst weet je nooit wat er zal gebeuren, dat bevestigt de wetenschap!

Source: 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt