Een fotograaf legt het geheime leven van dwergmuizen op een rijstveld vast: de foto’s zijn een mix van charme en tederheid - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een fotograaf legt het geheime leven…
Hij observeert vogels om de migratie te fotograferen: wanneer hij thuiskomt, realiseert hij zich dat hij een epische foto heeft genomen Ze fotograferen een orang-oetang die met een speer vist: de werkelijkheid overtreft science fiction

Een fotograaf legt het geheime leven van dwergmuizen op een rijstveld vast: de foto’s zijn een mix van charme en tederheid

Door Janine
1.873
Advertisement

Bijna niemand houdt van muizen en van het idee om er één in huis te zien lopen, zullen velen gruwen. En toch kunnen sommige van deze knaagdieren echt heel lief en leuk zijn. Dit is het geval van de dwergmuizen in rijstvelden, kleine knaagdieren die leven tussen West-Europa en Oost-Azië, die voornamelijk rijstvelden, korenvelden, rietvelden en hoog gras bevolken. In het Verenigd Koninkrijk is de Britse fotograaf Dean Mason erin geslaagd om alle tederheid van deze kleine wezens vast te leggen, wiens levensverwachting tot 18 maanden is. Kleine acrobaten die vakkundig vereeuwigd zijn door de fotografische lens van Dean, oprichter van Windows on Wildlife, een vereniging die bevoegd is voor het fokken van dwergmuizen.

foto: Instagram

Dankzij de stichting biedt Dean Mason alle geïnteresseerde fotografen de kans om deze kleine knaagdieren in een gecontroleerde omgeving te fotograferen, maar die desondanks de muizen de vrijheid geeft om te doen wat ze willen, zonder enige vorm van stress.

Dean Mason, 53, heeft vanaf zijn 17e een passie voor fotografie, met name naturalistische fotografie, gecultiveerd: "Ik hou van de vrede en de rust van de natuur en het buitenleven. Ik heb altijd last van angsten gehad, maar door veel uren alleen door te brengen in contact met de natuur en mijn fotografische apparatuur, heeft me geholpen om te ontspannen. Het is net een therapie."

foto: Instagram

Deze muizen zijn natuurlijke "klimmers" - ze vinden het heerlijk om overal in te klimmen en om deze reden worden op de fokkerij van Mason verschillende planten, stengels, bloemen en korenaren geplant waarop de kleine knaagdieren vrij kunnen klimmen. Bovendien wordt het fokken van muizen in gevangenschap door veel dierenparken gebruikt om aan het publiek te worden getoond vanwege hun ongelooflijk kleine formaat, waardoor het bijna onmogelijk is ze in het wild te herkennen.

Advertisement
foto: Instagram

Deze muizen zijn een geweldige uitdaging voor de liefhebbers om te fotograferen. Omdat ze heel snel zijn, kan het vastleggen ervan met één klik een kwestie van seconden zijn. Mason gaf hier commentaar op: "Ze zijn ongelooflijk acrobatisch en grappig om te zien en zorgen altijd voor vertedering! Ze zijn nooit verlegen voor de camera en daarom maken honderden fotografen van de gelegenheid gebruik om ons te bezoeken in ons fotolab in Dorset".

foto: Instagram
foto: Instagram
Advertisement
foto: Instagram
foto: Instagram
Advertisement
foto: Instagram
foto: Instagram
Advertisement
foto: Instagram
foto: Instagram

Zijn ze niet schattig?

Als je meer wilt weten over het fokken van dwergmuizen en het fotolab van Dean Mason, kun je zijn website, zijn Instagram- en Facebook-pagina bezoeken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt