Het Noordpoolgebied: meer dan 200 rendieren en herten stierven van de honger als gevolg van de opwarming van de aarde

Janine image
door Janine

16 Augustus 2019

Het Noordpoolgebied: meer dan 200 rendieren en herten stierven van de honger als gevolg van de opwarming van de aarde
Advertisement

Klimaatverandering heeft echt verschrikkelijke gevolgen voor onze natuurlijke habitat en niet alleen mensen, maar ook het dierenrijk wordt er negatief door beïnvloed. De nieuwste rapporten van het Norwegian Polar Institute over de eerste helft van 2019 hadden een desastreuze uitkomst, vooral met betrekking tot de gezondheidsstatus van rendieren en herten in Spitsbergen in Noorwegen. En de situatie is zeer verontrustend.

via The Guardian

Advertisement

Volgens de gegevens verzameld door het Norsk Polarinstitutt stierven ongeveer 200 rendieren en herten door de honger vanwege de gevolgen van veranderingen in het milieu in Spitsbergen; een ongewoon hoog aantal dat, volgens de verklaringen met betrekking tot het Noorse Instituut, al zo'n veertig jaar niet voor kwam.

Het Noordpoolgebied smelt steeds sneller door vervuiling, en de negatieve gevolgen hebben vooral invloed op deze prachtige dieren.

Advertisement

UVANLIG MANGE REINSDYRKADAVRE Tradisjonen tro har vi også denne sommeren telt reinsdyr i dalene rundt Longyearbyen og...

Pubblicato da Norsk Polarinstitutt su Lunedì 22 luglio 2019

Dit betekent dat rendieren en herten steeds meer moeite hebben om voedsel te vinden omdat de ijslaag hen niet toelaat om de korstmossen te bereiken, het belangrijkste voedsel van deze prachtige dierensoort. Rendieren en herten zijn essentieel voor het Arctische ecosysteem, omdat, als de opwarming van de aarde enerzijds de proliferatie van besmettelijke plantensoorten bevordert, deze dieren anderzijds bijdragen aan het behoud van het evenwicht omdat ze productieve herbivoren zijn.

Laten we deze diersoorten tegen uitsterven beschermen en ervoor zorgen dat de negatieve gevolgen van milieuvervuiling EINDIGEN.

Source:

Advertisement