5 dingen die je niet wist over feta, de perfecte kaas die onze lichamelijke gezondheid ten goede komt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 dingen die je niet wist over feta,…
Astronomen ontdekken een enorm zwart gat dat wel 40 miljard keer zo groot is als de zon In deze gevangenis moeten gedetineerden zorgen voor zwerfkatten. Het leven van zowel kat als gevangene is erdoor veranderd

5 dingen die je niet wist over feta, de perfecte kaas die onze lichamelijke gezondheid ten goede komt

Door Skip Tromp de Haas
1.272
Advertisement

Het is algemeen bekend dat het Mediterraanse dieet het immateriële erfgoed is van de mensheid. Het is niet alleen uiterst gebalanceerd qua calorie-inname en in kwaliteit van de producten, het is ook nog eens net als een elixer voor een langer leven. Het is rijk aan producten die worden aanbevolen vanwege de gezondheidsvoordelen en vanwege de talloze kwaliteiten van de voedingsstoffen. Griekse feta is daar zeker een voorbeeld van. Hoewel artsen niet aanbevelen om te veel kaas te eten, zitten er in deze kaas die uit dat ene Europese land komt, toch enkele dingen die heel goed zijn voor onze gezondheid.

foto: Pixabay

Griekse feta is een kaassoort die wordt gemaakt van geiten- of schapenmelk en niet van koeienmelk. Dat maakt de kaas een stuk makkelijker te verteren en zit er in vergelijking met andere kaassoorten, minder vet in. Het is niet alleen licht en lekker, maar heeft ook nog eens 5 gunstige eigenschappen voor het lichaam die je waarschijnlijk nog niet kende.

  • Het ondersteunt je botten: een portie feta bevat 140 milligram calcium dat niet alleen helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, het beschermt ook spierweefsel en zenuwbanen, maar het voorkomt osteoporose.
  • Het heeft een probiotische werking: deze Griekse kaas bevat ook uitzonderlijke probiotische eigenschappen omdat het is gemaakt van rauwe, onbewerkte melk. Feta geldt zelfs als aanbeveling in verschillende darmkanaalbehandelingen om de darmflora te herstellen.
  • Het gaat bloedarmoede tegen: bij bloedarmoede hoort doorgaans een tekort aan ijzer, foliumzuur en vitamine B12 en kijk eens aan, in feta zit er heel veel van deze vitamine!
  • Het voorkomt migraine: ook zit er veel vitamine B2 in en riboflavine en voorkomt het op natuurlijke wijze heftige migraine; elk dieet op basis van vitamine B2 helpt migraine en chronische hoofdpijn te verminderen.
  • Het bevat goede vetzuren: bovendien is feta rijk aan geconjugeerde linolzuren (CLA), iets dat in ruime mate aanwezig is schapenmelkproducten. Dit vetzuur staat bekend om de preventieve effecten die het heeft bij diabetes en kankerbestrijdend is.

Producten als feta mogen absoluut niet worden gebruikt als doe-het-zelf medicijnkuur voor de behandeling en het voorkomen van welke ziekte dan ook. Neem altijd contact op met je huisarts of een deskundige om ziektes te behandelen.

Tags: EtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt