Zo zullen we volgens deze wetenschappers over 1 miljoen jaar zijn

Janine image
door Janine

18 Augustus 2019

Zo zullen we volgens deze wetenschappers over 1 miljoen jaar zijn
Advertisement

Hoe vaak heeft de mensheid zich zijn eigen evolutie niet voorgesteld! Van de tijd van "The New Atlantis" van Francis Bacon (1624) tot de grote meesterwerken van science fiction van Isaac Asimov en Philip K. Dick, heeft de mens zich altijd afgevraagd hoe en wat de toekomst zou zijn. De academische wetenschap begint ook onze evolutie ter discussie te stellen. Het antwoord is nog niet unaniem, maar één ding is zeker: de mens zal heel anders zijn dan hoe hij er vandaag uitziet!

via TED

Advertisement
Nickolay Lamm

Nickolay Lamm

Volgens Brian Greene, theoretisch fysicus aan de Columbia University in New York, zullen mens en technologie steeds meer worden geïntegreerd: de mens zal het uiterlijk krijgen van een hybride mens-machine. In een interview met LiveScience, die stelde dat het proefschrift een fantastische component had, antwoordde Greene dat mens en technologie nu al sterk verenigd zijn.

Juan Enriquez, Mexicaanse auteur en academicus die al jaren bezig is met het analyseren van de impact van wetenschap op de toekomst van de mensheid, is het met Greene eens. Volgens Enriquez verhoogt de mens de overlevingskansen van zijn lichaam al door middel van technologie: de pacemaker verbetert de functies van het hart, gehoorapparaten of exoskeletten vervangen delen en functies van het lichaam. Volgens de geleerde zal technologie binnen een paar eeuwen de mens kunstmatig evolueren, die zich daarom kan aanpassen aan de atmosfeer van andere planeten.

Advertisement
NASA

NASA

Volgens de verklaringen van Greene en Enriquez zal de mens van de toekomst bijna alle ziekten van vandaag hebben uitgeroeid, dankzij de kunstmatig aangebrachte veranderingen in het DNA, en de cellen van ons lichaam zullen worden geprogrammeerd om zichzelf te repareren en de ruimtevaart tegemoet te treden; longen en spieren zullen worden aangepast om zelfs in zuurstofarme omgevingen of op planeten waar de zwaartekracht groter of zelfs lager is, te functioneren.

Nickolay Lamm, digitaal expert en kunstenaar, en geneticus Alan Kwan, van de Universiteit van Washington, hebben de mens van de toekomst opnieuw ontworpen: hij zal enorme ogen hebben om het zicht zelfs op die planeten te doen functioneren waar het licht minder is dan op aarde, een ruim voorhoofd om kennis te assimileren die ongelooflijk superieur is aan de huidige; het haar zal dikker zijn, om de hitte van het hoofd niet te verspreiden, en een donkere teint om het menselijk lichaam te beschermen tegen de straling van interstellaire reizen.

Kortom, het zal een nieuw mens zijn, maar één ding zal altijd hetzelfde blijven: de onverzadigbare honger van onze soort naar kennis!

Source:

Advertisement