Kan vriendschap tussen man en vrouw bestaan? De wetenschap geeft antwoord

Janine image
door Janine

25 November 2022

Kan vriendschap tussen man en vrouw bestaan? De wetenschap geeft antwoord
Advertisement

Een van de vragen die de mensheid zich steeds vaker heeft gesteld en waarop nooit een uiterst subjectief antwoord heeft kunnen worden gevonden, is: kan er vriendschap bestaan ​​tussen een man en een vrouw?

Hoewel twee mensen het er onderling over eens kunnen zijn dat ze niets meer zijn dan vrienden, kan de vonk altijd worden verborgen om dan plotseling over te slaan. Een gebaar, een blik of een liefkozing kan gevoelens die tot dan toe sluimerend waren laten opbloeien en vriendschap in iets anders doen veranderen.

Volgens de wetenschap kan er namelijk geen vriendschap bestaan ​​tussen een man en een vrouw, omdat het voor de direct betrokkenen onmogelijk is om dit soort relaties te onderhouden zonder dat één van beiden wil dat het tot een relatie leidt.

via Sciencedaily

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De Norwegian University of Science and Technology heeft lang bestudeerd hoe twee vrienden (mannelijk en vrouwelijk) met elkaar omgaan. Geleerden zijn tot de conclusie gekomen dat het onmogelijk is tussen een man en een vrouw om een ​​vriendschap te onderhouden vanwege een communicatieprobleem, omdat de gebaren van haar meestal verkeerd worden geïnterpreteerd door hem.

Deskundigen zijn van mening dat de benadering van de man puur fysiek is, en daarom interpreteert hij de gebaren van de vrouw in die sfeer. Zonder erover na te denken, zou een vrouw heel goed de hand kunnen pakken of een vriend van haar kunnen omhelzen, maar deze signalen worden anders geïnterpreteerd op basis van het geslacht.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Om beter te begrijpen hoe de verschillende gebaren op andere manieren werden geïnterpreteerd, besloten onderzoekers van de Noorse universiteit een enquête uit te voeren door 308 studenten tussen 18 en 30 jaar oud te interviewen. In de vragenlijst waren er vragen over vriendschappen en hun ervaring met het interpreteren van bepaald gedrag.

De resultaten tonen niet alleen aan dat mannen elk gebaar in een fysieke sleutel interpreteren, maar onderstrepen ook hoe de meeste mannen de vriendelijke houding van vrouwen verkeerd waarnemen en begrijpen.

De reden voor deze interpretatieve fouten houdt verband met de evolutie. Volgens de wetenschap is het in feite het doel van de mens om zijn eigen soort te vergroten, dus heeft hij de neiging om "kansen" waar te nemen, zelfs degenen die dat niet zijn.

Wat denk jij, klopt dit volgens jou?

Advertisement