Vader heeft geen huis en geen baan meer en verandert zijn leven dankzij sociale media: "Ik ben het mijn dochter verschuldigd"

Janine image
door Janine

03 December 2022

Vader heeft geen huis en geen baan meer en verandert zijn leven dankzij sociale media: "Ik ben het mijn dochter verschuldigd"
Advertisement

Het gebruik van sociale netwerken heeft, naast de verschillende functies, de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten via chatten, real-time nieuws te lezen dat door anderen is gepost, interactie te hebben met mensen aan de andere kant van de wereld, maar ook de mogelijkheid om geld te verdienen via jouw account: zo ontstond de figuur van de influencer, een term die vaak wordt geassocieerd met jongeren, maar elke regel heeft zijn uitzondering. Een 33-jarige vader slaagde erin zijn leven een nieuwe wending te geven dankzij het gebruik van sociale media, wat zijn geluk bleek te zijn.

via stefano_pollari/TikTok

Advertisement

Stefano Pollari, 33 jaar, is een Italiaanse vader die via zijn account uitlegde hoe sociale netwerken erin geslaagd zijn zijn bestaan ​​te veranderen. In werkelijkheid gebeurde dit allemaal dankzij de gedeelde clips waarin de dagelijkse momenten tussen hem en zijn zesjarige dochter Ilary te zien zijn. Pollari, die gescheiden is, had financiële problemen en bedacht iets om het probleem op te lossen: verschillende sociale kanalen openen waar hij inhoud kon publiceren over zijn leven als alleenstaande vader. Foto's en video's van Stefano samen met de kleine Ilary hadden enorm veel succes bij gebruikers, die hun waardering hebben getoond door van de man een van de beroemdste vaders op internet te maken.

De influencer, meebewegend op de golf van de grote aanhang, heeft ook een boek geschreven. "Sociale media hebben mijn leven gered. Ik was mijn baan kwijt, ik had niet eens een auto om in te slapen. Ik sliep in die van een vriend", zei Stefano. "Ik krabbelde weer op dankzij mijn dochter Ilary en nu beleven we onze avonturen samen. Het was niet gemakkelijk."

Advertisement

Na de geboorte van zijn dochter moest de familiebakkerij waar Pollari elke dag werkte, zijn activiteit stoppen, wat de man op zijn zachtst gezegd in moeilijke omstandigheden bracht. Omdat hij werkloos was en een heel jonge dochter had, moest hij zich behelpen: "Ik had problemen na problemen. Ik had af en toe een baantje, 20 euro, 30 euro. Maar ik gaf niet op. Diep van binnen dacht ik ‘ik zal mijn kans krijgen'. Ik heb niet opgegeven voor haar.”

En dat is hem gelukt: door gebruik te maken van sociale netwerken, waarvoor hij een passie had, was hij in staat om ze tot zijn belangrijkste middel van bestaan ​​te maken: "Ik begon het leven van een gescheiden vader samen met zijn dochter te vertellen. In het begin bekeken 4 mensen mijn verhaal, maar na verloop van tijd groeide Ilary. Ik opende Facebook, TikTok, Instagram en begon geld te verdienen met de video's die ik maakte, filmde de dagen met mijn dochter, wat we samen deden. Nu hebben we in totaal 1,5 miljoen volgers, ik heb een mooi huis en een gelukkig leven. Ook financieel gaat het goed met me."

Sociale media zijn niet altijd negatief: in dit geval hielpen ze bijvoorbeeld deze jonge vader, die zijn Ilary alles kan garanderen wat ze nodig heeft.

Advertisement