Een katoenen tas voor groenten en fruit: dit bekende bedrijf wordt plasticvrij

Janine image
door Janine

20 Augustus 2019

Een katoenen tas voor groenten en fruit: dit bekende bedrijf wordt plasticvrij
Advertisement

De Europese Commissie heeft vol overtuiging besloten om alle vormen van wegwerpplastic binnen 2025 af te schaffen. Het is daarom tijd om afscheid te nemen van wegwerpflessen, rietjes, ballonnen en alles wat niet kan worden hergebruikt. Sommige bedrijven zijn begonnen de eerste stappen te zetten in de richting van het ecologische tijdperk, maar andere zijn nog steeds gehecht aan het plastic. Carrefour is één van die bedrijven die hebben besloten om de wereld te verbeteren.

via BBC UK

Advertisement

Het Franse bedrijf, dat al 60 jaar actief is, heeft in voorgaande jaren al maatregelen genomen om het gebruik van plastic te verminderen: het was in feite het eerste bedrijf dat zijn klanten hun eigen bakjes en tassen liet meenemen voor aankopen op de afdelingen fruit- en groente, delicatessen, vis, slagerij en kant en klare gerechten.

Maar de laatste tijd is het bedrijf nog verder gegaan en heeft besloten om definitief een einde te maken aan het gebruik van plastic omhulsels voor de aankoop van groenten en fruit. Ze hebben daarom besloten de plastic verpakkingen te vervangen door netten die uit 100% katoen bestaan. Het initiatief ontstond op de kantoren van Carrefour Spanje, maar zou binnenkort door alle filialen van het bedrijf moeten worden overgenomen.

Advertisement

Carrefour primera empresa Española en tomar estás medidas para mejorar el medioambiente. Carrefour cambia el plástico...

Pubblicato da Valdez Mary su Lunedì 5 agosto 2019

Het idee van het katoenen netje voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het plan van maatregelen om het gebruik van plastic voor altijd te elimineren. De Franse supermarktketen heeft ook besloten om het plastic van alle trays in de eigen groente- en fruitafdelingen te vervangen door duurzame materialen, terwijl glazen potten voor de olijven de plaats innemen van de oude plastic potten.

Door al deze initiatieven is het bedrijf erin geslaagd om het gebruik van plastic in zijn supermarkten met 80% te verminderen. Dit is echt een belangrijk ecologisch project waarvan we hopen dat het binnenkort door andere supermarktketens zal worden overgenomen om onze planeet de kans te geven om schoner te worden.

Source:

Advertisement