Dit is Alice, het elektrische vliegtuig dat helpt de CO2-niveaus in de lucht te verlagen

Janine image
door Janine

30 Augustus 2019

Dit is Alice, het elektrische vliegtuig dat helpt de CO2-niveaus in de lucht te verlagen
Advertisement

2018 was een jaar dat een absoluut record betekende voor vluchten per vliegtuig: er werden namelijk ongeveer 4 miljard reizen gemaakt per vliegtuig; niet alleen helpt reizen op grote hoogten om de tertiaire sector van internationaal toerisme en handel tussen de verschillende landen van de wereld te ondersteunen, maar het is helaas ook een van de oorzaken van klimaatverandering. Alice, het prototype van het elektrische vliegtuig gepresenteerd op de Paris Air Show 2019, denkt aan een alternatieve reisoplossing.

via CNBC

Advertisement
Eviation

Eviation

Alice is ontworpen door het Israëlische bedrijf Eviation en kan 9 passagiers vervoeren tot maximaal 1.046 kilometer; dit vliegtuigmodel heeft een hoofdpropeller op de staart en één op elke vleugel met volledig elektrische generatie. Eviation wil de negatieve bijdrage van reizen op grote hoogte op het milieu-impact drastisch verminderen, die momenteel verantwoordelijk is voor 2% van de milieuvervuiling.

Advertisement
Eviation

Eviation

Voor nu is de uitstoot van broeikasgassen die door vliegreizen worden uitgestoten slechts een doel om te bestrijden, maar Amerikaanse bedrijven zoals Boeing, Airbus, Siemens en Rolls-Royce zijn er tegenin gegaan met nieuwe elektrische prototypes, terwijl het lijkt dat de Amerikaanse Cape Air interesse in de Israëlische Alice heeft getoond, die verklaard dat ze een tweecijferig nummer van het elektrische vliegtuig voor korte reizen zal bestellen.

Naar schatting zou het moedel Alice vanaf 2022 door de lucht kunnen vliegen, hoewel het geen transoceanisch vliegtuig zal zijn. Voorlopig tenminste.

Source:

Advertisement