"Kale" groenten en fruit: dit is het idee van Nieuw-Zeeland om plasticvervuiling te bestrijden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Kale" groenten en fruit: dit is het…
In Berlijn is een weg volledig afgesloten voor het verkeer om kinderen te laten spelen In 2017 viel een radioactieve wolk de Europese hemel binnen, maar niemand heeft erover gesproken

"Kale" groenten en fruit: dit is het idee van Nieuw-Zeeland om plasticvervuiling te bestrijden

Door Janine
708
Advertisement

Plastic overspoelt de wereld en de risico's voor zowel de gezondheid als het milieu om ons heen nemen toe. Het voorstel om het gebruik van wegwerpplastic zo snel mogelijk te elimineren wordt elke dag dringender. Mensen vragen er ook steeds vaker om.

Om aan de eisen van zowel de wet als de consument te voldoen, versnellen sommige bedrijven: hier is een interessant voorstel van supermarkten uit Nieuw-Zeeland.

Quando a gente entra na parte de hortifruti do supermercado já vai logo procurando as sacolinhas transparentes para...

Pubblicato da Floripa LIVRE de Plástico su Martedì 12 febbraio 2019

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Foodstuffs beheert 53% van de groente- en fruitmarkt in Nieuw-Zeeland, maar dit percentage zal binnenkort toenemen. Het bedrijf heeft zelfs besloten om plastic verpakkingen volledig te elimineren en te vervangen door verpakkingen gemaakt van 100% composteerbaar en recyclebaar materiaal. En het initiatief werd door de klanten met enthousiasme begroet.

Het idee kreeg de naam Food in the Nude (“Kaal voedsel”) en het was een enorm succes: sinds deze nieuwe methode voor voedselverpakking werd overgenomen, heeft de AGF sector zijn omzet in korte tijd met 300% zien stijgen.

De groenten en fruit van Foodstuffs worden nu op schappen met dry misting-systeem verkocht die dienen om de versheid van het voedsel te behouden. Bovendien is in elke groente.- en fruitschap een omgekeerd osmose systeem geïnstalleerd waarmee water kan worden vastgehouden, waardoor wordt voorkomen dat groenten en fruit rotten. Bovendien maakt deze strategie het mogelijk om 99% bacteriën en chloor te verwijderen.

Het bedrijf zorgt ervoor dat elke supermarkt van de keten tegen 2025 een schap zonder plastic verpakkingen opzet. Dit is een zeer interessant initiatief waarvan we hopen dat het binnenkort door alle supermarkten ter wereld wordt overgenomen.

Advertisement
foto: Pixnio
Tags: EtenGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt