Meer dan 2000 mensen kwamen bijeen in IKEA om verstoppertje te spelen: de politie moest ingrijpen

Janine image
door Janine

07 September 2019

Meer dan 2000 mensen kwamen bijeen in IKEA om verstoppertje te spelen: de politie moest ingrijpen
Advertisement

Heb je ooit aan een winkel van Ikea gedacht als een gigantische speeltuin? Als het antwoord ja is, weet dan dat je in goed gezelschap bent. De voordelige meubelzaken, aanwezig in veel steden over de hele wereld, worden door sommigen beschouwd als grootschalige “verlengstukken" van hun woonkamers, tuinen en woonomgevingen, waar ze zich op een originele manier kunnen vermaken.

Banken, kledingkasten, voorraadkasten, boekenkasten, koelkasten, opbergdozen en bedden: denk er eens over na, Ikea zit vol met schuilplaatsen van allerlei soorten. Dus waarom zouden we geen verstoppertje spelen, een van de meest populaire bezigheden uit de kindertijd?

Dit was het uitgangspunt van waaruit een enorm evenement in Glasgow, Schotland, plaatsvond. Een spel dat echter niet werd gewaardeerd door de managers van de winkel en zelfs de tussenkomst van de politie vereiste. Laten we eens kijken waarom.

via Daily Record

Advertisement
Pexels

Pexels

We zijn in Braehead, een buitenwijk van Glasgow. Ook hier, zoals in veel andere commerciële gebieden van andere steden, is er een Ikea. Deze Schotse winkel wordt echter blijkbaar vooral gewaardeerd door de liefhebbers van verstoppertje spelen.

Zozeer zelfs dat meer dan 10.000 mensen op Facebook zijn samengekomen om deel te nemen aan een gedenkwaardig evenement: verstoppertje spelen tussen de boekenkasten, planken, kasten en bedden “Made in Sweden”. Van de 10 duizend geïnteresseerden in het evenement waren er echter “slechts” 2000 deelnemers.

Niet weinig, gezien het feit dat wat er gebeurde onmiddellijk onder de aandacht van het winkelmanagement kwam. Voor de enorme menigte mensen die zich in elke hoek van de megastore verstopten en zochten, had Rob Cooper, manager van het verkooppunt, geen andere keuze dan de politie te bellen.

De agenten probeerden, niet zonder moeite, de orde te herstellen samen met het personeel van Ikea, om de nodige veiligheid te garanderen voor de andere klanten, zich niet bewust van wat er zich in de gangpaden afspeelde.

Advertisement
Wpcpey/Wikimedia

Wpcpey/Wikimedia

Het is niet de eerste keer dat dergelijke onofficiële evenementen worden georganiseerd in een winkel van de Zweedse multinational. Het lijkt erop dat het spelen van verstoppertje bij Ikea nu een echte trend is, sinds 2014.

Winkels in België, Tsjechië en Nederland hebben al soortgelijke situaties ervaren als in Glasgow, tot grote tevredenheid van de deelnemers, om het bedrijf te dwingen verklaringen en verboden af te leggen om aan dergelijke spellen deel te nemen.

Zouden volwassenen zich weer even kind willen voelen? Waarschijnlijk wel. Wie weet of deze spelletjes vaker zullen worden georganiseerd en vooral of directeuren en politie de verstopte deelnemers zullen vinden...

Advertisement