8 planten die je in huis zou moeten hebben om de slaapkwaliteit te verbeteren, dat stelt een onderzoek - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 planten die je in huis zou moeten…
Deze 18 foto's tonen eigenaardige details over het dagelijks leven Al meer dan 20 jaar wordt de aarde niet meer groen: er is steeds meer woestijnvorming

8 planten die je in huis zou moeten hebben om de slaapkwaliteit te verbeteren, dat stelt een onderzoek

Door Janine
1.754
Advertisement

Kamerplanten - we blijven het zeggen - zijn goed voor psychologisch welzijn, omdat hun aanwezigheid alleen al het zicht ontspant en de omgeving gezelliger maakt. Maar blijkbaar hebben sommigen van hen ook een gunstig effect op een veel voorkomend probleem: slaapstoornissen.

Sommige planten, door de lucht te zuiveren of kalmerende essenties vrij te geven, kunnen ons helpen de spieren en het zenuwstelsel te ontspannen en kwaliteitsrust te bevorderen. Hier zijn 8 veel voorkomende voorbeelden.

NB: Het volgende advies vervangt niet de mening van een arts: in geval van chronische slapeloosheid of andere slaapstoornissen, moet je altijd een expert raadplegen!

1. Spathiphyllum

Hij komt uit vochtige tropische landen zoals de Filippijnen, Colombia, Mexico. Het staat bekend om zijn vermogen om vervuilende deeltjes te absorberen, maar vooral om de hoeveelheid vocht in de lucht te reguleren.

2. Melisse

Oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, heeft het geen speciale zorg nodig. Het staat bekend om zijn kalmerende effecten (het wordt in feite veel gebruikt bij infusies) en daarom is het effectief om slapeloosheid te bestrijden.

Advertisement

3. Kava

De Kava, afkomstig uit de Stille Oceaan, wordt veel gebruikt voor het maken van kalmerende en anxiolytische drankjes, de kalmerende kracht heeft uitstekende effecten op de slaapkwaliteit.

4. Hop

Deze plant, in het bijzonder de hars, heeft een kalmerend effect en reguleert de ritmes van activiteit en rust van het centrale zenuwstelsel.

5. Passiebloem

Deze plant afkomstig uit Zuid-Amerika wordt veel gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen, dankzij het kalmerende effect dat zich leent voor de behandeling van slapeloosheid veroorzaakt door angst.

Advertisement

6. Jasmijn

Veel studies hebben aangetoond dat deze plant kalmerende effecten heeft die vergelijkbaar zijn met die van anxiolytische medicijnen, zonder uiteraard de bijwerkingen die deze met zich meebrengen.

7. Valeriaan

Bekend sinds de tijd van de oude Grieken en Romeinen om zijn vermogen om zenuwen te ontspannen en ontspanning te bevorderen.

Advertisement

8. Sansevieria

Ondanks dat het giftig is om te eten, wordt het ook door de NASA erkend als een van de kamerplanten die de luchtkwaliteit verbeteren.

Tags: GreenWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt