8 planten die je in huis zou moeten hebben om de slaapkwaliteit te verbeteren, dat stelt een onderzoek

Janine image
door Janine

14 September 2019

8 planten die je in huis zou moeten hebben om de slaapkwaliteit te verbeteren, dat stelt een onderzoek
Advertisement

Kamerplanten - we blijven het zeggen - zijn goed voor psychologisch welzijn, omdat hun aanwezigheid alleen al het zicht ontspant en de omgeving gezelliger maakt. Maar blijkbaar hebben sommigen van hen ook een gunstig effect op een veel voorkomend probleem: slaapstoornissen.

Sommige planten, door de lucht te zuiveren of kalmerende essenties vrij te geven, kunnen ons helpen de spieren en het zenuwstelsel te ontspannen en kwaliteitsrust te bevorderen. Hier zijn 8 veel voorkomende voorbeelden.

NB: Het volgende advies vervangt niet de mening van een arts: in geval van chronische slapeloosheid of andere slaapstoornissen, moet je altijd een expert raadplegen!

Advertisement

1. Spathiphyllum

1. Spathiphyllum

mgracinhasilva / Pixabay

Hij komt uit vochtige tropische landen zoals de Filippijnen, Colombia, Mexico. Het staat bekend om zijn vermogen om vervuilende deeltjes te absorberen, maar vooral om de hoeveelheid vocht in de lucht te reguleren.

Advertisement

2. Melisse

2. Melisse

cocoparisienne / Pixabay

Oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, heeft het geen speciale zorg nodig. Het staat bekend om zijn kalmerende effecten (het wordt in feite veel gebruikt bij infusies) en daarom is het effectief om slapeloosheid te bestrijden.

3. Kava

3. Kava

Forest Starr & Kim Starr / Wikipedia

De Kava, afkomstig uit de Stille Oceaan, wordt veel gebruikt voor het maken van kalmerende en anxiolytische drankjes, de kalmerende kracht heeft uitstekende effecten op de slaapkwaliteit.

4. Hop

4. Hop

HOerwin56 / Pixabay

Deze plant, in het bijzonder de hars, heeft een kalmerend effect en reguleert de ritmes van activiteit en rust van het centrale zenuwstelsel.

5. Passiebloem

5. Passiebloem

4175959 / Pixabay

Deze plant afkomstig uit Zuid-Amerika wordt veel gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen, dankzij het kalmerende effect dat zich leent voor de behandeling van slapeloosheid veroorzaakt door angst.

Advertisement

6. Jasmijn

6. Jasmijn

Adina Voicu / Pixabay

Veel studies hebben aangetoond dat deze plant kalmerende effecten heeft die vergelijkbaar zijn met die van anxiolytische medicijnen, zonder uiteraard de bijwerkingen die deze met zich meebrengen.

7. Valeriaan

7. Valeriaan

WikimediaImages / Pixabay

Bekend sinds de tijd van de oude Grieken en Romeinen om zijn vermogen om zenuwen te ontspannen en ontspanning te bevorderen.

Advertisement

8. Sansevieria

8. Sansevieria

marissa anderson/Flickr

Ondanks dat het giftig is om te eten, wordt het ook door de NASA erkend als een van de kamerplanten die de luchtkwaliteit verbeteren.

Advertisement