Nadat ze de kanker had verslagen, zwom ze vier keer het Kanaal over zonder te stoppen en brak elk record

Janine image
door Janine

26 September 2019

Nadat ze de kanker had verslagen, zwom ze vier keer het Kanaal over zonder te stoppen en brak elk record
Advertisement

Er zijn ondernemingen die het verdienen om verteld te worden vanwege hun kracht en hun waarde - ondernemingen die andere mensen inspireren om het gevecht met hun persoonlijke strijd niet op te geven. Sarah Thomas, een 37-jarige Amerikaanse vrouw, had borstkanker waarvan ze wist te genezen en, een jaar later, bereikte ze een buitengewone prestatie die alle eerdere records verbrak. De vrouw zwom vier keer over het Kanaal zonder te stoppen! Twee grote overwinningen die getuigen van hoe hoop nooit verloren mag gaan in het leven.

via BBC

Advertisement

215 kilometer in 54 uur is het record dat Sarah Thomas tegen alle verwachtingen in heeft verbroken. Vóór haar waren slechts 4 zwemmers drie keer het Kanaal overgestoken zonder te stoppen. De onderneming van de zwemster duurde iets langer dan verwacht vanwege de sterke getijden die haar op sommige plaatsen hinderden. Ondanks alles zei de vrouw dat het zoute water het moeilijkste obstakel was om te overwinnen, omdat het zout haar keel en mond verbrandde.

Zoals de Britse zwemmer Lewis Pugh ook in een Tweet zei: "Het is precies wanneer we denken dat we de grens van menselijke weerstand hebben bereikt dat iemand alle records verbreekt".

Felicitaties aan Sarah Thomas voor het nogmaals winnen van een belangrijke uitdaging.

Advertisement