Hij is de snelste man ter wereld op twee handen: hij legde 20 meter af in enkele seconden en versloeg daarmee het record

Janine image
door Janine

10 December 2021

Hij is de snelste man ter wereld op twee handen: hij legde 20 meter af in enkele seconden en versloeg daarmee het record
Advertisement

Er zijn mensen die met hun onderneming in staat zijn om iedereen een prachtig voorbeeld te geven, de aandacht van de hele wereld op zichzelf te trekken en echte referentiepunten te worden voor veel mensen die in het leven niet veel geluk hebben gehad. De man over wie we je gaan vertellen is zo iemand, met zijn verhaal van motivatie en vastberadenheid.

Zijn naam is Zion Clark en hij is de snelste man op twee handen: een record dat werd erkend door het Guinness World Records nadat hij op 15 februari 2021 probeerde het 20 meter-record te breken en zijn prestatie bleek een echt succes. Clark is echter niet alleen een atleet en daarom verdient zijn verhaal het om nader te worden ontdekt.

via Guinness World Records

Advertisement
Guinness World Records/Youtube Screenshot

Guinness World Records/Youtube Screenshot

Ondernemer, motivator, acteur, schrijver en atleet: dit alles is de Amerikaan Zion Clark, een man die in zijn 23-jarige leven niet altijd een bergafwaarts pad heeft bewandeld. Integendeel, voor hem ontbraken de moeilijkheden nooit. Geboren met een zeldzame genetische aandoening, het caudale regressiesyndroom, heeft Zion geen benen, en je kunt je voorstellen wat het betekent om met zo'n lichamelijke aandoening te moeten leven.

In feite was Clark niet alleen niet in staat om de meest elementaire operaties uit te voeren, zoals veel van zijn leeftijdsgenoten, maar hij werd ook onderworpen aan gecompliceerde operaties, en werd ook gepest en slecht behandeld tijdens zijn schooljaren. Dit alles heeft hem er echter nooit van weerhouden zijn eigen weg te gaan, een vastberadenheid volgend die alleen grote dromen kunnen geven. Zo verloor de worstelaar uit Ohio nooit de moed en werkte hij hard om iets belangrijks uit zijn leven te halen.

Advertisement

Door buiten zijn fysieke grenzen te gaan, is Zion een recordman geworden. Door de snelste 20 meter te lopen, liep hij alleen op handen, nam Clark zijn plaats op de startlijn in op 15 februari 2021 en brak vervolgens het vorige record met een tijd van 4,78 seconden. "Voor ik het wist was ik al over de finish - merkte hij euforisch op - we waren allemaal opgewonden en enthousiast, het was een memorabel moment!".

De dagelijkse uitdagingen zijn ​​voor Zion immers aan de orde van de dag. De man heeft situaties meegemaakt die velen van ons nooit zullen hoeven meemaken, en dit alleen al is genoeg om een ​​bovengemiddelde moed bij te brengen. "Hoe meer ik groei, hoe sterker ik me voel - vervolgde de jonge man - en als ik vandaag zou kunnen praten met al die mensen die me slecht hebben behandeld, zou ik zeggen: dank jullie wel, want het heeft me echt sterker gemaakt".

Nadat hij zijn record had gevestigd, wilde Zion ook een bericht sturen naar kinderen en volwassenen met een handicap. "Het zal altijd moeilijk zijn, maar als je een hart en vastberadenheid hebt, kun je alles nemen wat van jou is." En met de zichtbaarheid die hij dankzij zijn onderneming heeft bereikt, twijfelen we er niet aan dat deze man een prachtig voorbeeld kan zijn voor iedereen. Wie weet welke records hij in de toekomst nog meer gaat breken!

Advertisement