x
Op 104-jarige leeftijd behaalde hij…
Heb je last van maagreflux? Ontdek welke voedingsmiddelen je moet vermijden en de remedies om het te voorkomen en te bestrijden Zijn baan is te saai: hij stapt naar de rechter en krijgt een schadevergoeding van 40.000 euro

Op 104-jarige leeftijd behaalde hij het doctoraat en loste hij een raadsel op dat 200 jaar lang niet te ontcijferen was

25 Januari 2022 • Door Janine
1.257
Advertisement

De kracht en vastberadenheid hebben om je doelen te bereiken, ondanks zijn leeftijd: dit is het verhaal van Lucio Chiquito Caicedo, een Colombiaanse man die - op 104-jarige leeftijd - promoveerde met een ongelooflijk resultaat. Hoe stel je je de ouderdom voor? Niet alle mensen hebben het geluk lang te leven of een goede gezondheid te genieten, daarom is het geval van Lucio zo zeldzaam. Lucio voltooide onlangs zijn doctoraat aan de Universiteit van Manchester en het kostte bijna 30 jaar van zijn leven om dit ambitieuze doel te bereiken.


Maar dit was slechts de laatste van de mijlpalen: de man had al een graad in civiele techniek en een master in wetenschap en technologie behaald. Ondanks dat hij een sterke neiging en passie voor studies heeft getoond, duurde het 30 jaar om zijn proefschrift af te leveren. Waarom? De reden is, in zijn buitengewoonheid, heel eenvoudig: de man heeft een zeer gecompliceerde, bijna onmogelijke vergelijking opgelost die al meer dan 200 jaar onopgelost is gebleven. Er zijn veel geleerden geweest die hebben geprobeerd het te ontcijferen, maar niemand was er ooit in geslaagd. Lucio maakte dus gebruik van zijn vrije tijd om te studeren en na te denken over de vergelijking.

Nadat hij erin geslaagd was de zeer gecompliceerde vergelijking op te lossen, leverde Lucio zijn proefschrift af, in afwachting van goedkeuring van de universiteit. Zo behaalde hij de prestigieuze kwalificatie, waarmee hij aantoont dat leeftijd geen belemmering is en - met de juiste inzet en met het geluk gezond te zijn - dat alles mogelijk is. Ondanks zijn prestigieuze studie beweert de man dat zijn grootste succes zijn familie is, die hij als het belangrijkste in zijn leven beschouwt: zonder hun steun en genegenheid zou hij deze doelen niet hebben bereikt. Wat is het geheim om de geest altijd actief te houden, ondanks het ouder worden? Lucio zegt dat er geen specifieke geheimen zijn, hoewel zijn gewoonte om veel fruit te eten en in koud water te baden misschien wel heeft geholpen.

Tot slot wil Lucio een wens doen: "Profiteer eerst van de tijd, want de tijd die verstrijkt komt niet meer terug. Was het voorheen moeilijk, nu is het makkelijker met technologie en mogelijkheden, dus ik wens degenen die het veeleisende studietraject willen ondernemen veel succes wensen”.

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt