Hij sliep op straat en vroeg om etensresten: vandaag is deze 22-jarige jongen miljonair

Janine image
door Janine

03 Maart 2021

Hij sliep op straat en vroeg om etensresten: vandaag is deze 22-jarige jongen miljonair
Advertisement

Hoe vaak hebben we gefantaseerd over de mogelijkheid om ons leven radicaal te veranderen, misschien gedreven door een onderliggende ontevredenheid? Ook al lijkt het misschien vanzelfsprekend, niet alles is al geschreven en voorbestemd om hetzelfde te blijven. Er zijn mensen, zoals de jongen die de hoofdrolspeler is in het verhaal dat we je gaan vertellen, die erin slagen een beslissende wending in hun leven te maken, ook al leken ze voorbestemd voor lijden, moeilijkheden en ontbering.

Harry Sanders, 22 jaar uit Melbourne, in Australië, is een man die weet wat het betekent om niets te hebben, zelfs geen dak om onder te schuilen. De periode van adolescentie was voor hem helemaal niet gemakkelijk. Zo erg zelfs dat niemand, hij als eerste, nooit had kunnen vermoeden dat hij dankzij wilskracht en doorzettingsvermogen een paar jaar later miljonair zou worden.

via Forbes

Advertisement
StudioHawk/Facebook

StudioHawk/Facebook

Dat klopt: we beschrijven niet een van die "onmogelijke" verhalen, maar de pure realiteit van een jongen die moeilijke tijden heeft meegemaakt, zo moeilijk dat hij gedwongen werd op straat te slapen, zonder onderdak en ronddwaalde in de stad op zoek naar restjes eten. Dit was Harry's dagelijkse leven. Na het faillissement van het bedrijf van zijn vader en enkele verkeerde investeringen, was de jongeman zonder geld en moest leven met de dag.

Veerkracht is echter een concept dat hij tot in de perfectie heeft geleerd en, vastbeslotener dan ooit om nooit op te geven, is hij begonnen met het diepgaand bestuderen van SEO-technieken met als doel op te bouwen wat binnen een paar jaar is uitgegroeid tot een bedrijf met een beursnotering van meer dan $1,5. miljoen. De moeilijkheden ontbraken niet. Naast de financiële problemen waardoor hij dakloos werd, waren zijn familierelaties ook bijna volledig verbroken.

Advertisement
Jan Kutschera/Twitter

Jan Kutschera/Twitter

"Ik begon gratis te werken voor mijn klanten - vertelde hij - ik beloofde ze dat ik ze zou helpen en dat ze me later konden betalen. Ik werkte 100 uur per week, maar toen begonnen de dingen te veranderen”.

Langzaam maar zeker wierp zijn project zijn vruchten af. Harry ging alleen op pad en creëerde een digitaal marketingbedrijf, StudioHawk, mede dankzij de hulp van verschillende mensen die in hem geloofden en die zijn staf werden. Het begon te draaien, en blijkbaar had Sanders ook geraden in welk type bedrijf hij zou investeren.

StudioHawk/Facebook

StudioHawk/Facebook

Het is niet overdreven om te zeggen dat Harry, op zijn 22ste, miljonair werd, gezien de waarde van zijn bedrijf. Een verhaal, dat van hem, dat niet alleen veel mensen inspireerde, maar ook StudioHawk ertoe bracht de Australian Business Awards in de categorie Innovation Category Marketing in 2019 te winnen.

StudioHawk/Facebook

StudioHawk/Facebook

Zeker, de tienerperiode waarin hij op straat leefde, heeft op een fundamentele manier bijgedragen aan het gelukkige einde van het verhaal van deze jongen. Natuurlijk verschillen situaties van persoon tot persoon en is het niet altijd zo gemakkelijk om op te krabbelen, maar ongetwijfeld kan en moet dit verhaal ons iets leren: zelfs door kleine stapjes is het altijd mogelijk om iets concreets te doen om te veranderen.

Advertisement