Ze bespotten hem omdat hij het minimumloon voor werknemers verhoogde: zijn bedrijf is nu $10 miljard waard

Janine image
door Janine

22 April 2021

Ze bespotten hem omdat hij het minimumloon voor werknemers verhoogde: zijn bedrijf is nu $10 miljard waard
Advertisement

Hoe belangrijk is het voor ondernemers dat medewerkers een voldoening gevend loon krijgen dat rekening houdt met de inzet en behaalde resultaten? Voor Dan Price, CEO van het online creditcardverwerkingsbedrijf Gravity Payments, is het heel belangrijk: de Amerikaanse ondernemer weet dat werknemers gelukkiger en productiever zijn als hun werk erkend wordt, ook vanuit economisch oogpunt. Dan, die nu een succesvolle ondernemer is, werd in de maling genomen omdat hij van plan was zijn salaris met 93% te verlagen om dat van zijn werknemers op minimaal $70.000 per jaar te brengen. Nu is zijn bedrijf echter 10 miljard waard.

via thehill.com

Advertisement
Dan Price Facebook

Dan Price Facebook

In 2015 kondigde Dan aan dat in de daaropvolgende jaren alle werknemers met een loon van minder dan $50.000 een loonsverhoging van $5.000 per jaar zouden ontvangen om in 2018 de grens van $70.000 per jaar te bereiken. Een groot deel van deze verandering is mogelijk gemaakt door Dan's drastische salarisverlaging. De CEO van het bedrijf uit Washington gaf toe dat zijn salaris van $1 miljoen per jaar onevenredig was en dat de kosten van levensonderhoud in Seattle waren gestegen, dus hij achtte het van essentieel belang om een ​​"zakelijke revolutie" door te voeren. De keuze voor de salarisverhoging komt ook voort uit een ontdekking: Dan had vernomen dat een van zijn werknemers in het geheim een ​​andere baan had gevonden om zijn inkomen te verhogen, en hij kon niet toestaan ​​dat zijn werknemers twee banen hadden om een ​​goed leven te leiden.

Advertisement
Dan Price Facebook

Dan Price Facebook

De beslissing om zijn salaris te verlagen en het naar het niveau van zijn werknemers te brengen, heeft echter scherpe kritiek gekregen: Dan is beschuldigd van socialisme en het in gevaar brengen van de toekomst van zijn bedrijf. De ondernemer is echter niet van gedachten veranderd: de mensen die hem beschuldigden zijn waarschijnlijk dezelfden die zich nooit zorgen hebben gemaakt over het geluk en de tevredenheid van hun werknemers. Nu heeft Dan alle kritiek het zwijgen opgelegd en bewezen dat de slimste zet die ondernemers kunnen maken om hun bedrijf te laten groeien, is om hun werknemers goed te behandelen: 6 jaar na het nemen van die beslissing en beschuldigd te zijn van socialisme, is de omzet verdrievoudigd. Aan het begin van de operatie was zijn bedrijf 3 miljard dollar waard, vandaag is het 10 miljard waard.

danpriceseattle instagram

danpriceseattle instagram

Het bedrijf is gegroeid, het aantal werknemers is toegenomen, het percentage werknemers dat besloot een huis te kopen en een gezin te stichten, is toegenomen en 70% van de werknemers vertelde dat ze hun schulden konden afbetalen. Kunnen werknemers die tevreden zijn met hun werk en met hun salaris, het bedrijf helpen groeien? Dan Price heeft het bewijs gekregen dat het antwoord ja is.

Advertisement