Een 20-jarige tweeling betaalt de hypotheek van hun ouders af met het geld dat ze verdienen met het ontwikkelen van videogames

Janine image
door Janine

09 Augustus 2021

Een 20-jarige tweeling betaalt de hypotheek van hun ouders af met het geld dat ze verdienen met het ontwikkelen van videogames
Advertisement

Online is de toekomst: daar twijfelen we niet over. Dankzij internet zijn banen gecreëerd die eerst niet bestonden. Het internet biedt niet alleen werkgelegenheid, maar ook mogelijkheden om veel te verdienen. Vooral de business van videogames is ongelooflijk winstgevend: er zijn veel gebruikers die zich abonneren op platforms, misschien zelfs tegen betaling, om alleen of met vrienden te spelen. We weten niet echt wat de ambities waren van Ben en Matthew Horton, een 20-jarige tweeling. Wat we wel weten, is dat ze door het ontwikkelen van videogames de droom van hun ouders hebben kunnen waarmaken.

via walesonline

Advertisement
walesonline

walesonline

Ben en Matthew waren pas 13 jaar toen ze hun eerste online videospel maakten: het werd aanvankelijk gratis op de markt gebracht. Na korte tijd moest er echter voor worden betaald: om sommige functies te gebruiken, moesten spelers betalen. Aanvankelijk was de gevraagde bijdrage 5 pond, en toen begonnen ze hun eerste geld te verdienen. Er zijn verschillende jaren verstreken sinds die dag en de tweeling heeft - sindsdien - verschillende technieken bestudeerd en geleerd, waardoor ze professionals in de sector zijn geworden. De tweeling ging op 16-jarige leeftijd van school: ze hadden andere, veel ambitieuzere projecten waar ze al hun tijd aan wilden besteden. Ze wisten, of hoopten misschien, dat dit project goede resultaten zou opleveren.

Advertisement
oblivious/Youtube

oblivious/Youtube

Maanden later maakte Matthew een avonturenfilm genaamd The Last Guest, op basis waarvan zijn broer Ben de succesvolle videogame Guest World ontwikkelde, waarmee de jongens in het eerste jaar alleen al 67.000 pond konden verdienen. De twee zijn niet meer gestopt en hebben minstens twintig andere videogames op hun naam staan. Ben en Matthew hebben van hun passie een echte, zeer winstgevende baan gemaakt: door de jaren heen hebben ze zoveel verdiend dat ze de hypotheek van hun ouders hebben kunnen afbetalen. De ouders waren sprakeloos over wat hun kinderen hadden gecreëerd: na het zien van de eerste winst van £600 hadden ze nog hun twijfels. Maar hun kinderen vonden hun weg: ze wisten geld te verdienen door te doen waar ze het meest van houden. Dankzij de hoge verdiensten besloten de twee hun ouders te bedanken door het bedrag te betalen dat nodig was om de hypotheek af te betalen, dat jaren eerder door de ouders was afgesloten. De voorheen sceptische ouders konden niet trotser zijn.

Advertisement