Ooit was hij een afwasser maar nu is hij een ondernemer die 74 medewerkers van zijn bedrijf tot miljonair maakte

door Skip

04 Augustus 2021

Ooit was hij een afwasser maar nu is hij een ondernemer die 74 medewerkers van zijn bedrijf tot miljonair maakte
Advertisement

Sommige mensen willen graag anderen die het 't hardst nodig hebben, helpen en iets goeds doen, ongeacht hoe breed ze het zelf hebben. Sommige mensen die willen, terwijl ze zelf geen cent te makken hebben, zelf iets opgeven zodat ze een glimlach kunnen zien verschijnen op het gezicht van mensen die het moeilijk hebben. Niet veel miljonairs zijn bereid om grote bedragen weg te geven om de medemens te helpen, maar gelukkig is er nog iemand voor wie het geluk van anderen wel belangrijk is, Matthew Moulding. Hij is nou zo iemand. De 48-jarige Britse ondernemer en miljonair heeft aandelen geschonken aan zijn werknemers, waardoor hun leven voorgoed veranderde. 

via TheSun

Advertisement

matthew_moulding/Instagram

Matt is oprichter van The Hut Group (THG) een in Manchester gevestigd bedrijf. Dit bedrijf verkoopt online gezondheidsproducten en cosmetica. Matt werd niet rijk geboren en evenmin als miljonair. Hij heeft zijn fortuin in zijn eentje opgebouwd, stap voor stap. Hij begon met afwassen in een pub, werd toen fabrieksmedewerker, ging daarna online cd's verkopen en weer daarna is hij websites gaan beheren voor andere verkopers. Hij is altijd een bescheiden werknemer geweest totdat hij ondernemer wilde worden en ging starten met zijn activiteiten. Die zijn nu zo'n 5 miljard pond waard. Onlangs heeft zijn bedrijf bijna 900 miljoen pond verdiend. Matt besloot om zijn werknemers aandelen te geven van 1 miljoen pond. Misschien heeft hij dat wel gedaan vanwege zijn geschiedenis, of om hen te belonen voor hun inzet of is het misschien gewoon omdat het een nobel en genereus mens is. 

Advertisement

matthew_moulding/Instagram

100% van de aandelen zijn gedoneerd en hoefde geen enkele werknemer uitgaven te doen en zijn 74 medewerkers van het bedrijf miljonair geworden. Niemand werd overgeslagen: managers, magazijnmedewerkers, chauffeurs, administratief medewerkers. Hun leven veranderde plots en onverwacht. En het aantal werknemers die zich gelukkig mogen prijzen gaat waarschijnlijk toenemen aangezien nog 175 miljoen pond die voortkomt uit de aandelen nog uitgedeeld moet worden. Sommigen hebben zoveel verdiend dat ze maar meteen met pensioen zijn gegaan, bijvoorbeeld zijn eigen secretaresse. Zij stopte al met werken op haar 36ste. "We hebben meer miljonairs gemaakt dan welk ander bedrijf dan ook in de geschiedenis van Britse bedrijven. We hebben echt veel levens veranderd" zegt Matt, wiens vrijgevigheid voor velen een wonder is geweest.

Advertisement