Zoon van 18 moet maandelijks 1300 dollar huur betalen voor zijn kamer aan zijn ouders. Dit is zijn verhaal - Curioctopus.nl
x
Zoon van 18 moet maandelijks 1300 dollar…
Nüwa zal de eerste duurzame stad op Mars zijn voor 1 miljoen mensen 17

Zoon van 18 moet maandelijks 1300 dollar huur betalen voor zijn kamer aan zijn ouders. Dit is zijn verhaal

05 Augustus 2021 • Door Skip
2.807
Advertisement

Hoe lang zijn ouders verplicht om hun kinderen te onderhouden en financieel te ondersteunen? Iedere ouder heeft daar een eigen mening over. Sommigen blijven hun kinderen steunen totdat ze helemaal zelfstandig zijn. Andereen zijn van mening dat als ze eenmaal de volwassen leeftijd hebben bereikt dat ze dan hun eigen boontjes moeten doppen en verantwoordelijkheden moeten nemen. Er is echter een jongvolwassene op Reddit die verbijsterd was door het verzoek van zijn ouders. Anoniem vertelde hij dat hij bij zijn ouders thuis woonde en dat ze verwachten dat hij huur betaalt. Voordat we je vragen wat je ervan vindt, vertellen we eerst het hele verhaal.


De jongen vertelt:"Ik ben pas geslaagd en ik ga naar de uni in augustus. Ik ben pas net begonnen met fulltime werken maar ik ga switchen naar parttime zodra mijn lessen beginnen. Voordat ik jarig zou zijn en 18 zou worden ongeveer een maand geleden, begonnen mijn ouders het te hebben erover dat ze verwachten dat ik hen huur betaal. En als ik bij hen wil blijven wonen dat ik ook de helft van de rekeningen betaal. Dat was het probleem niet zo. Het probleem was dat ze van me verwachtten dat ik hen 1.300 dollar aan huur per maand zou betalen voor mijn piepkleine kamertje dat ik deel met mijn jongere broertje. En dan zit daar de helft van de rekeningen nog niet eens bij. De meeste appartementen in de stad schommelen rond die prijs, maar dan is dat voor een compleet appartement en niet voor een eenspersoons slaapkamer die je deelt met anderen. Het overgrote deel van mijn salaris zou daar dan aan opgaan. Ik heb hen gevraagd of ze de huur wilden verlagen voor mijn kamer, ik zou er geen moeite mee hebben om hen te helpen met de rekeningen. Ze zeiden dat dit het bedrag was wat ze hadden bepaald en dat ik dit zou moeten betalen wilde ik daar blijven."

Hij gaat verder:"Ik heb toen dus gesproken met een van mijn vrienden, die de afgelopen drie maanden op zoek was naar een nieuwe huisgenoot. Uiteindelijk ben ik naar hem toegegaan en heeft hij me bijgeschreven in het locatiecontract. Mijn slaapkamer, badkamer plus het totaal aan huur en de helft aan de rekeningen kost veel minder dan de huur die ik mijn ouders moest betalen. Het ding is dat ze super boos zijn op me omdat ik bij hen ben weggegaan. Min moeder heeft me genegeerd toen ik ben verhuisd, mijn vader zei steeds hoe teleurgesteld hij in me was. Hij had even gehoopt dat hij op me kon rekenen wat betreft het betalen van de maandelijkse hypotheeklasten en de rekenigen. Nu ik ervoor heb gekozen weg te gaan zegt hij dat ik hen echt in een lastige situatie heb gebracht. Ik denk dat ik de keuze heb gemaakt om egoïstisch te zijn in plaats van mijn gezin te helpen."

Kan het wel om je zoon, nog niet compleet zelfstandig, te vragen of hij huur betaalt? Heeft deze jongen echt reden om zich schuldig te voelen?

Tags: WTFAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt