Een kapper ontwikkelt een printtechniek op het haar: kunst en technologie gecombineerd in elegante kapsels

Janine image
door Janine

22 April 2021

Een kapper ontwikkelt een printtechniek op het haar: kunst en technologie gecombineerd in elegante kapsels
Advertisement

We zijn gewend om bepaalde kapsels en kleuren te zien: we houden ervan om te experimenteren met onze look en we vertrouwen op professionals die onze kapsels kunnen verbeteren. Een Spaanse stylist en kapper lijkt echter veel verder te gaan: hij verandert modetrends dankzij zijn innovatieve techniek. In plaats van het haar te verven, gebruikt hij een fotografische printtechniek die nog nooit eerder is gebruikt.

Advertisement

alexisferrer01/instagram

Alexis Ferrer, met meer dan 20 jaar ervaring, heeft in de loop der jaren een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee hij complexe maar precieze kleurrijke prints en tekeningen weet te maken op het haar van zijn klanten en modellen. Voordat hij tot het eindresultaat kwam, voerde de ontwerper veel experimenten uit. Alexis heeft, naast dat hij een professional in zijn vakgebied is, zijn passie voor techniek gecombineerd met die voor kunst en natuur.

Advertisement

alexisferrer01/instagram

Op zijn Instagram-profiel kunnen we verschillende werken zien: van sterke prints voor de meest moedige klanten tot meer romantische en delicate prints voor degenen die een elegante en stijlvolle look willen. Eén collectie lijkt bijzonder gewaardeerd te worden: “La Favorita”, geïnspireerd door de stoffen van de Franse bourgeoisie die in de 18e eeuw in zwang was.

alexisferrer01/instagram

Het begon allemaal in 2012 toen Alexis, gedreven door de wens om dromen weer te geven op het haar, een show organiseerde voor de International Trend Vision Awards van Wella Professionals. De collectie was bedoeld om het donkerste deel van de menselijke ziel te laten zien en bij die gelegenheid besloot de kapper het haar te gebruiken alsof het een schildersdoek was.

alexisferrer01/instagram

Van daaruit begon hij de kwaliteit van printen en kleur te perfectioneren en te werken met digitale prints gemaakt met fotografische inkt: het haar wordt een doek waarop stemmingen kunnen worden geschilderd en waarop verschillende tijdperken kunnen worden weergegeven. Het is een manier om te dromen, te vliegen en nieuwe scenario's voor te stellen.

alexisferrer01/instagram

Alexis is ervan overtuigd dat de combinatie van technologie en behendigheid de toekomst is in de wereld van esthetiek en hij heeft verschillende prijzen ontvangen: hij werd uitgeroepen tot de Spaanse kapper van het jaar en de collectie "La Favorita" was finalist bij de British Hairdressing Awards, de belangrijkste wedstrijd in het Verenigd Koninkrijk. Een nieuwe fascinerende techniek, wat vind je van het eindresultaat?

Advertisement